Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi brani neporaženi učinak u sezoni, Kolombe blizu kamerunskog trona, gužva u vrhu Ugande

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 09:39

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

VILA - VAJPERS, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Izabrane vesti

Velika je gužva u vrhu šampionata Ugande. Samo četiri boda razdvajaju lidera Kitaru sa petoplasiranim NEC-om. Između njih su Vila i Vajpers koji danas odmeravaju snage, a koji imaju dve utakmice manje od konkurencije. Vila je četiri koraka daleko od vrha, a Vajpers bi pobedom u derbiju došao na deobui čela tabele. Vila je neporažena na devet poslednjih mečeva, ostvarivši četiri uzastopne pobede kod kuće. Vajpers je nedavno izgubio kod kuće od Kampale Siti, a onda je ostvario dva trijumfa.

DINAMO DUALA - KOLOMBE, 15.00

(Fudbal, Kamerun 1 plej-of)

Jang Sport Akademi vodi trenutno u plej-ofu prvenstva Kameruna sa 10 bodova iz pet mečeva. Kotonsport ima poen manje, a trećeplasirani Kolombe ima sedam, uz meč manje. Ukoliko danas uspe da savlada Dinamo Dualu, opravnaće se na vrhu tabele. Domaći Dinamo je stacioniran na sedmoj poziciji sa samo dva poena iz četiri runde doigravanja, i oba boda je osvojiop kod kuće. Sada je ponovo domaćin, i računa na uspeh, mada Kolombe ne stoji loše u gostima, jer je zabeležio četiri pobede na minulih šest duela na strani.

KEJPTAUN SPARS - MAMELODI, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

"Večiti" prvak Južne Afrike Mamelodi Sandauns u utorak gostuje na Atlon stadionu protiv Kejptaun Sparsa, koji se trenutno nalaze u poziciji za ispadanje. Mamelodi je pobedio Ričards Bej sa 1:0 kod kuće u poslednjem ligaškom meču i produžio neporaženi učinak u kampanji na 18 mečeva. Ostvario je 14 pobeda i četiri remija, pa ima 11 bodova prednosti ispred Stelenboša na vrhu tabele. Kejptaun Sparsi su na poslednjem mestu sa 12 bodova, 13 poena od sigurnosti na sedam mečeva do kraja. Sparsi su izgubili poslednji meč sa 2:0 protiv Čipe Junajted, produživši niz bez pobeda na četiri.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara