Fudbaleri Beluizdada (©AFP)
Fudbaleri Beluizdada (©AFP)

AFRIKA: Najtrofejniji klubovi iz Alžira i Gane u velikoj krizi

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 09:17

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

REMO STARS – BENDEL, 16.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Izabrane vesti

Remo Stars je klasičan predstavnik nigerijskog fudbala. Posle 25 kola ima 42 poena, od čega je 34 osvojio kao domaćin. Pred svojim navijačima na 12 utakmica ima 11 pobeda i jedan remi, uz gol-razliku 22:3. Na tabeli je peti sa 42 poena, četiri manje od lidera Lobi Starsa, ali i utakmkicom manje od svih timova koji su ispred njega. Ako savlada Bendel probiće se na drugo mesto. Bendel je još uvek bez pobede na gostovanjima (četiri remija i devet poraza), zato je deveti na tabeli sa 37 bodova. Na poslednjih pet duela ovih ekipa na terenu Rema videli smo četiri remija, s tim da je poslednji okršaj u junu prošle godine pripao domaćinu sa 1:0.


ZOMAN – SPORTING GANJOA, 16.30

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Delovalo je da Zoman može ozbiljno da konkuriše za titulu, ali je u poslednja tri meča bez pobede. Sada je znatno teža situacija. Izgubio je na gostovanjima Stad Abidžanu i Armiju sa po 1:0, dok je kod kuće odigrao samo 0:0 protiv SOL-a. Sada je treći sa sedam bodova manje od Rasinga iz Abidžana, a pet od San Pedra, uz odigranu utakmicu manje. Lošu seriju pokušaće da prekine danas protiv Sportinga, tima koji je u zoni ispadanja i kojiveć pet kola ne zna za pobedu (tri remija, pa dva poraza). U prvom duelu ovih ekipa u oktobru prošle godine bilo je 1:1. Posle ovog ostalo je da se odigra još 10 kola.


ASANTE KOTOKO – NEJŠNS, 19.00

(Fudbal, Gana 1)

Najtrofejniji klub u Gani Asante Kotoko po svoj prilici ove godine neće doći do 25. titule. U poslednja tri meča je poražen, pa meč 23. kola sa Nejšnom dočekuje na slaboj osmoj poziciji. Ima 10 bodova manje (i meč manje) od Samarteksa, a drugoplasirani je upravo Nejšn sa pet bodova više od Asantea. Nejšn je u poslednja dva kola bio bolji od Berkam Čelsija (3:0) i Drimsa (1:0), tako se i probio do druge pozicije. Nejšn i Asante Kotoko su se sastali prvi put ove sezone u oktobru, kada su odigrali 2:2.


KABILIJA – BELUIZDAD, 22.00

(Fudbal, Alžir 1)

Derbi 21. kola prvenstva Alžira. Branilac titule Beluizdad je ostvario samo jednu pobedu u poslednja četiri kola, zbog čega je malo ispao iz šampionske trke. Četvrti je na tabeli, ima 14 bodova manje od lidera MC Alžira, doduše uz dva odigrana meča manje. Beluizdad danas gostuje Kabiliji, koja je takođe u lošoj formi. Nema nijednu pobedu u poslednja tri kola (dva remija i poraz), pala je na 10. mesto, mada ima samo pet bodova manje od Beluizdada. Šampion je ove sezone dvaput pobedio Kabiliju, u prvenstvu kod kuće u novembru sa 1.0, a potom 5. marta u Kupu Alžira sa 2:0. Inače, Kabilija je najtrofejniji alžirski klub sa 14 titula, dok je Beluizdad drugi na večnoj listi sa 10 šampionskih pehara.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara