Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Okršaj Izvođača radova i Keramičara na kojem do sada nikada nije bilo pobednika

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 09:04

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Okršaj koji bi mogao da donese ovim timovima plasman u Kup konfederacija. To je na dugom štapu, pošto je prvo neophodno da osvoje četvrto mesto na kraju prvenstva, za šta im je preostalo još 10 kola, a zatim i da Kup Egipta završi u rukama neke od vodeće tri ekipe. Četvrtu poziciju trenutno drži Fjučur, koji je vezao tri poraza i tako omogućio Smuhi da ga koliko već danas prestigne, ukoliko ostane neporažena. Pošto, Smuha ima isti broj poena kao Fjučur. NB Egipta s druge strane je sedma, ima pet bodova manje od današnjeg rivala i zato joj je važno da trijumfuje. Dva puta su se oni sastali ove godine, u Liga kupu u januaru su odigrali 0:0, da bi zatim u februaru Smuha kao gost trijumfovala sa 2:1.

EL GUNA – EL GAIŠ, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

El Gaiš takođe ima dobre šanse da zauzme čevtvrto mesto i tako se plasira u Kup konfederacija. Trenutno je šesti na tabeli, dakle između Smuhe i NB Egipta, sa dva poena manje od Fjučura. Večeras gostuje El Guni, timu koji se bori za opstanak i trenutno zauzima 15. mesto na tabeli. Ako je verovati formi dva kluba, kec je ovde najnerealniji ishod jer El Guna nema pobedu u poslednja četiri kola, dok je El Gaiš bez poraza na čak 16 uzastopnih mečeva u prvenstvu. U tom nizu je zaustavio sve velikane, sa Al Ahlijem u Kairu i Piramidsima u prošlom kolu je odigrao nerešeno, a prethodno je savladao Zamalek i Fjučur, takođe kao gost, sa po 1:0. U prvom susretu u sezoni El Guna je pobedila El Gaiš sa 1:0.

ARAB KONTRAKTORS – KERAMIKA KLEOPATRA, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Arapski izvođači radova dočekuju Keramičare. Možemo i tako da predstavimo okršaj Arab Kontraktorsa i Keramika Kleopatre, samo ako prevedemo imena klubova na srpski. Gosti iz Kaira su u prošlom kolu prekinuli seriju od tri meča bez pobede. Vratilo im se za neke ranije situacije, deklasirali su Al Itihad sa 5:0 i tako se vratili na gornju polovinu tabele. S druge strane, Arab Kontraktorsi su u velikoj krizi, bez pobede su na poslednjih šest prvenstvenih utakmica, pa su u zoni ispadanja. Do sada su se ova dva kluba ukupno sastala samo tri puta, oba prošlosezonska susreta su završena 1:1, dok su u decembru u sklopu ove sezone u Kairu odigrali 2:2.


tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara