Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Orlando juri Ligu šampiona, u Nigeriji teško dolaze dvojke

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 08:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zambija 1)

U finišu šampionata Zambije, Zanako je na osmom mestu, četiri meča u nizu je bez poraza. Pauer Dajnamos je je treći, sa sedam bodova manje od lidera Red Erouza. Zanako ima čak sedam remija na svom terenu.

ENJIMBA – KANO PILARS, 17,.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Enjimba je čevrta u Nigeriji, ali je i dalje u igri za titulu jer lider Enugu ima samo tri boda manje. Zna se da je ovo “liga kečeva”, dve trećine utakmica pobeđuju domaćini. Enjimba pred svojim navijačima ima 11 pobeda i po jedan poraz i remi. Kano je samo jednom slavio u prethodnih šest kola. U prvom delu sezone je Kano na svom terenu pobedio Enjimbu sa 1:0.

ŠUTING STARS – KVARA JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Kvara je na 15. mestu, boriće se za opstanak u šampionatu Nigerije. Šuting Stars je samo jednom poražen na četiri meča. Tri utakmice u nizu ovih timova dolazio je tip 0-2. Šuting je kao i svi timovi u Nigeriji sjajan domaćin. Ima 10 pobeda, četiri u nizu, uz dva remija i samo jedan poraz.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

GALAKSI – ROJAL AM, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Galaksi je u sredini tabele u Južnoj Africi, na devetoj poziciji. Ne može da ispadne, a još uvek bi mogao da se bori za treće mesto koje vodi u Ligu šampiona. Sekukun beži samo šest bodova. Galaksi je u seriji od dve pobede, tri meča je bez poraza. Rojal igra promenljivo, pobeda, pa poraz. U prvom delu šampionata, Rojal je dobio narednog rivala sa 1:0.

SVELOUZ – ORLANDO, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Orlando je u borbi za treće mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Svelouz je u donjem delu tabele, na 13. mestu, ali ne mora da brine za opstanak u najboljoj ligi Južne Afrike. Gosti iz Johanesburga igraju toplo-hladno veći deo sezone, nikako da uđe u seriju pobeda. Samo tri trijumfa van svog stadiona. Orlando je u prvom delu šampionata savladao narednog rivala sa 2:0.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara