"Arijas (PSV) i Junes (Ajaks)"
"Arijas (PSV) i Junes (Ajaks)"

Ajaksov božićni nokaut

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 12:50

Kopljanici su u sjajnoj seriji od deset vezanih pobeda na svom terenu, dok Filipsovci imaju samo jednu pobedu na poslednjih osam gostovanja, što garantuje uzbudljiv derbi (16.45, Sport klub 2)

Arijas (PSV) i Junes (Ajaks)

Zanimljiva borba za jesenju titulu u Holandiji doživeće novi vrhunac u nedelju popodne (16.45, Sport klub 2) kada se u velikom derbiju poslednjeg kola na Amsterdam areni budu sastali Ajaks i PSV iz Ajndhovena. 

Izabrane vesti

Iako njhov okršaj nije u rangu čuvenog Klasikera, ovaj duel imaće veliki značaj, jer bi za PSV u slučaju poraza možda značio i oproštaj od šampionske titule, i to pred Božićne praznike koji počinju uskoro. Sa druge strane pobeda gostiju, koji u utakmicu ulaze sa tri boda manje, dobro bi došla Fajenordu, jer bi posle sinoćnog trijumfa nad Viteseom kod kuće (3:1) roterdamski tim pobegao rivalima na velikih šest bodova razlike.

Ajaks je bio u sjajnoj formi do protekle nedelje, kada je prvo poražen na gostovanju u Enshesdeu od Tventea sa 1:0 u Erediviziji, a kasnije ispao i iz Kupa od Kambura, verovatno namerno sa drugim timom, kako bi se spremio baš za PSV. Bili su to prvi neuspesi ekipe trenera Petera Boša posle 12 vezanih utakmica u prvenstvu bez poraza (deset pobeda), a primetno je i da Kopljanici igraju znatno slabije otkako se povredio jedan od najzapaženijih fudbalera ovog tima Bertrand Traore.

MOZZART KVOTE: Ajaks - PSV: 1 (2,15), X (3,40), 2 (3.40)

Pored njega, sa ovog meča u redovima domaćina izostaju Sinkgraven i Vigerver, ali kvalitet kapitena Klasena, pa i nove zvezde u nastajanju, mladog Danca Kaspera Dolberga (osam golova) trebalo bi da budu dovoljni Ajaksu da upiše trijumf ovog vikenda pred svojom publikom protiv velikog rivala.

Optimizam domaćina temelji se i na očajnoj formi PSV-a koji se muči u poslednje vreme, a deluje da je trener Filip Koku potpuno ispustio konce iz ruku. Zvuči nezamislivo, ali Filipsovci teško postižu golove i jedina svetla tačka u njihovom timu je Urugvajac Gaston Pereiro koji je pogađao osam puta mrežu rivala ove jeseni. Jedini problem za Filipsovce mogao bi da predstavlja potencijalni izostanak Andresa Gvardada što je hendikep više, jer bez Meksikanca nema kreacije na sredini terena, pa sve obično u igri spadne na lucidnog kapitena Propera.

Tradicija u derbiju je na strani Ajaksa koji je u svim takmičenjima slavio 56 puta, naspram 52 trijumfa PSV Ajndhovena. Kopljanici su u sjajnoj seriji od deset vezanih pobeda na svom terenu u svim takmičenjima, dok Filipsovci imaju samo jednu pobedu na poslednjih osam gostovanja i teško da će im na ovom meču pomoći podatak da je gostujući tim slavio na četiri vezana derbija između Ajaksa i PSV-a bez obzira gde se igrao.

PREDLOZZI 

KI 1 2,05
UG 2-3 2,00
TGG GG 1,70
* kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

AJAKS

AZ Alkmar (G) 2:2
NEC (D) 5:0
Herenven (G) 1:0
Groningen (D) 2:0
Tvente (G) 0:1

PSV

Tvente (D) 1:1
Vilem Drugi (G) 0:0
Den Hag (D) 3:1
Roda (G) 0:0
Go Ahed Igls (D) 1:0

MEĐUSOBNI SKOR

120 47 23 50 200:202

TRENUTNI PLASMAN

2. Ajaks 16 11 3 2 34:12 36
3. PSV 16 9 6 1 24:7 33

(FOTO: Action Images)


tagovi

AjaksEredivizijaEvropaFilip KokuHolandijaPeter BošPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara