Olivje Žiru (Reuters)
Olivje Žiru (Reuters)

Alarm u Milanu pred Totenhem: Pioli nema špica?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 21:22

Olivije Žiru pod znakom pitanja

Milan sutra putuje u London na revanš meč osmine finala protiv Totenhema ali još ne zna da li će u tom duelu moći da računa na usluge prvog špica Olivijea Žirua.

Iskusni Francuz se razboleo, preskočio današnji trening i pod znakom pitanja je za utakmicu u sredu veče.

Izabrane vesti

Verovatna je opcija da će Stefano Pioli da povede Žirua sutra na Ostrvo i da se nada njegovom ekspresnom oporavku. Ali prognoze nisu dobre, francuski napadač je današnji dan proveo uglavnom u krevetu, ima visoku temperaturu i sigurno neće biti u pravoj formi čak i ako ako ozdravi do utakmice.

Izostanak Žirua bi mogao da bude veliki problem za Rosonere koji brane minimalnu pobedu iz prvog meča. Milan nema pravu zamenu za njega. Zlatan Ibrahimović nije registrovan za Ligu šampiona, a alternative poput Origija i Rebića nisu adekvatne jer Hrvat nije klasična devetka, a Belgijanac gotovo ništa nije pokazao od dolaska na San Siro. Neće biti čudo ako se Pioli odluči da kao najistureniji zaigra Rafal Leao

Problem je i povreda Braima Dijaza koji je preskočio prethodni duel protiv Fiorentine za vikend. Dobra vest u odnosu na prvi meč je da su se u tim Rosonera vratili oporavljeni golman Majk Menjan i vezista Ismael Benaser, kao i rezervisti Dest i Florenci.

Što se Totenhema tiče, on ima više problema sa formom i povredama. Izgubio je prethodna dva meča u FA Kupu i Premijer ligi, a zbog povreda Antonio Konte neće moći da računa na duže odsutne Bentankura, Lorisa, Bisumu i Sesenjona, dok je suspendovan Erik Dajer.



tagovi

Olivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara