Trening Argentine (©AFP)
Trening Argentine (©AFP)

Alarm u taboru Argentine: De Pol pod upitnikom za Holandiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 20:18

Vezista Gaučosa samo delimično odradio trening

Šokantan poraz od Saudijske Arabije (1:2) na startu Svetskog prvenstva u Kataru odavno je arhiviran. Argentinci su vezali tri pobede - Meksiko (2:0), Poljska (2:0), Australija (2:1) - i plasirali se u četvrtfinale u kom će u petak od 20 časova igrati protiv Holandije.

Bez dileme, izabranike Lionela Skalonija čeka najteži ispit u dosadašnjem toku Mundijala. A, po izveštajima argentinskih novinara posle treninga u sredu, na njega bi Gaučosi mogli bez važnog aduta - Rodriga De Pola.

Izabrane vesti

Centralni vezista koji je odigrao svaki minut u prethodne četiri utakmice na današnjem treningu odradio je samo zagrevanje i potom otišao na terapiju zbog problema sa zadnjom ložom. Tokom igre na dva gola njegovo mesto desnog veznog u formaciji sa tri igrača u liniji zauzeo je Leandro Paredes, dok je Enco Fernandez pomeren levo, a Aleksis Makalister se našao u sredini.

Da li će baš tako izgledati trio iza napadačke linije Argentine još je rano reći. Posebno jer je Skaloni na današnjem treningu kombinovao i sa bekovima. U timu koji liči na onaj koji bi mogao da zaigra od prvog minuta nije bilo Moline i Akunje, startera u tri od prethodne četiri utakmice na Mundijalu. Umesto njih igrali su Gonzalo Montijel desno i Nikolas Taljafiko levo.

Dobra vest je povratak Anhela Di Marije. Iskusni krilni napadač zbog povrede je propustio susret sa Australijom, ali je u prethodna tri igrao od početka, a isto se očekuje i u petak. Posebno jer je Papu Gomez, koji ga je odmenio, povredio skočni zglob u toj utakmici.

U formaciji 4-3-3, po pisanju Tiš Sporta, Skalonijev tim na današnjem treningu bio je: E. Martinez - Montijel, Romero, Otamendi, Taljafiko - Paredes, Makalister, Fernandez - Mesi, Alvarez, Di Marija.


tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineRodrigo De PolLionel MesiLionel Skaloni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara