(©Reuters)
(©Reuters)

Alegri objasnio: Kostić nije igrao zbog Kijeze, mnogo radimo sa Vlahovićem

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 11:16

Juventus odlično startovao u novoj sezoni

Posle turbulentne prošle sezone u kojem su Juventusu oduzimani, pa vraćani, a onda opet oduzeti bodovi, u kojoj se više puta pričalo o smeni Masimilijana Alegrija sa mesta trenera, Stara dama je u novo prvenstvo ušla impresivno.

Crno-beli su kao gosti razbili Udineze (3:0), a blistao je Dušan Vlahović, koji je upisao gol iz penala i asistenciju. Utisak je posle svega da srpski napadač ostaje u Juventusu, iako su ga tokom leta „selili“ u brojne evropske klubove.

Izabrane vesti

Kada su i Vlahović i Alegri u pitanju, na kraju ispada sve isto kao lani, ništa se novo nije i neće dogoditi.

„Vlahović je odigrao dobru utakmicu. Prošao je period tokom kojeg je malo igrao, ali čim smo počeli da ga koristimo, postao je važan igrač. Radimo sa njim na brojnim aspektima igre“, rekao je Alegri.

Iznenađenje za sve je što u timu nije bilo Filipa Kostića. Ne samo što nije bio starter, nego je po izlasku Kambijasa iz igre šansu uz levu aut liniju dobio Iling junior.

„Kostić nije igrao zato što sam imao Ilinga, a njih dvojica su igrači na istoj poziciji. Izabrao sam da uđe Iling zato što je Kijeza bio i dalje na terenu“.

Upravo Kijeza je bio naredna tema u Alegrijevom obraćanju. Strelac prvog gola za Juve u novoj sezoni.

„Po mom mišljenju, Kijeza je špic, jer gubi previše snage kao krilo. Bio je jako dobar igrajući blizu Vlahovića, zajedno napreduju. Njegov cilj mora da bude 14-16 golova ove sezone“.

Sezona je tek krenula, a u Juventusu se zna šta je najvažniji cilj.

„Povratak u Ligu šampiona je najvažniji. Posle 12 godina nećemo igrati u elitnom takmičenju i već nam nedostaje. Svi misle da je prednost kada igrate samo jednu utakmicu nedeljno, ali u realnosti je prednost kada igrate sa najjačim timovima Evrope. Moramo da koristimo svaku mogućnost da se razvijamo kao tim“, objasnio je Alegri


tagovi

JuventusFilip KostićDušan VlahovićMasimilijano AlegriSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara