Luka Modrić na ramenima saigrača (©Reuters)
Luka Modrić na ramenima saigrača (©Reuters)

Ančeloti: Modrić ne liči na fudbalera od 39 godina, teško ga je ostaviti na klupi

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 02:24

„U Lukinim rukama je šta želi da radi sledeće sezone i samo treba da sačekamo njegovu odluku. On, Kros i Načo su u istoj situaciji, rekao je trener Reala

Kad je muka – tu je Luka. Ušao je hrvatski as Modrić u 39. godini života, bliži mu se karijera kraju, ali nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama i Totenhema ne odustaje od belog dresa Kraljevića. Ušao je kapiten reprezentacije Hrvatske u igru u 75. minutu i nedugo posle ulaska je golom sa oko 20 metara rešio pitanje pobednika protiv Sevilje (1:0) na Santijago Bernabeu.

Ne igra mnogo ove sezone Modrić, nezadovoljan je minutažom, možda se odluči i da napusti giganta u junu kada mu ističe ugovor. Karlo Ančeloti mu dozira minutažu, ali jasno je da je hrvatski vezista i dalje igrač za velika dela. Očekivano, posle pobeda, Italijan je uglavnom govorio o nekadašnjem osvajaču Zlatne lopte i njegovom doprinosu rušenja Andalužana.

Izabrane vesti

Proslavili smo gol Luke jer je to zaslužio. Postigao je sjajan pogodak i mnogo doprineo kada je ušao. Veoma je teško ostaviti ga na klupi, ali svaki dan pokazuje da je primer za sve“, rekao je Ančeloti.

I pored hvalospeva, i dalje je neizvesna sudbina veterana.

U Lukinim rukama je šta želi da radi sledeće sezone i samo treba da sačekamo njegovu odluku. On, Kros i Načo su u istoj situaciji. Klub će imati vremena da sve ovo reši. Voditi ove slučajeve je veoma komplikovano i odlično razumem šta Modrić može da pomisli kada ne igra jer sam to i ja doživeo kao fudbaler. Modrić ne izgleda kao igrač od 39 godina“.

21.00: (1,67) Đirona (4,00) Rajo Valjekano (5,00)

Ančelotiju nije jasno zašto je poništen gol Reala na startu meča.

Teško nam je da se naviknemo na nova pravila fudbala. Kod poništenog gola, Načo dodiruje nogu igrača, a takođe i loptu, a VAR ulazi da preispita sudijsku odluku, a da ona nije jasna i očigledna greška“.

Svestan je nekadašnji trener Juventus, Milana, Čelsija, Pari Sen Žermena, Napolija i Evertona da njegov tim ne blista, ali bodovi se pišu i kruna je sve bliža Kraljevićima posle sezone pauze.

"Bio je to sjajan meč, odigran sa mnogo kvaliteta i balansa. Imali smo predvidljivih problema kada vam nedostaju napadačke opcije poput Belingema ili Hoselua. Uzimajući ovo u obzir, mislim da su tri zaslužena boda, a ja sam veoma zadovoljan jer smo odigrali odličnu utakmicu“, zaključio je Italijan.


 


tagovi

Real MadridLuka ModrićKarlo AnćelotiPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara