Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Arapi udaraju pravo u glavu: Ronaldu 225.000.000 evra neto!

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 03:21

Al Nasr krenuo po gigantski potpis

Kada je ministar sporta Saudijske Arabije Abdulaziz bin Turki Al Fejsal poručio da "ne isključuje mogućnost dolaska Kristijana Ronalda" u tamošnji fudbal postalo je jasno da se iza brda nešto ozbiljno valja. Da je zaista tako potvrđuju informacije madridskog lista As koji, pozivajući se na prvobitnu informaciju sajta CBS, tvrdi da je Kristijano dobio ponudu koju bi verovatno samo šačica njih možda bila u stanju da odbije. Ako i toliko...

Arapi kada daju, udaraju pravo u glavu. As piše da Kristijano ima ponudu saudijskog Al Nasra tešku astronomskih 225.000.000 evra neto! Dakle čisto, kada se odbiju svi porezi... Preciznije, Al Nasr spreman je da izdvoji neverovatnih 75.000.000 evra neto godišnje za platu 37-godišnjeg golgetera. Al Nasr jedan je od najbogatijih klubova ne samo na Arabijskom poluostrvu, već i na svetu. Klub iz Rijada jedan je od najuspešnijih u zemlji, sa 27 trofeja na svim nivoima. Svojevremeno su u Al Nasru radili srpski treneri poput Ljubiše Broćića (1976-79), Dragoslava Šekularca (1992), Milana Živadinovića (2000) i Ljubiše Tumbakovića (2003), dok su poslednnih godina na klupi sedeli Rene Igita, Fabio Kanavaro, Zoran Mamić, Rui Vitorija, Mano Menezes...

Izabrane vesti

Sada je šef struke Rudi Garsija, a u sastavu između ostalih ima Davida Ospinu, Luiza Gustava, Talisku i Vinsenta Abubakara.

Ovo je prva zvanična ponuda koju je Ronaldo dobio otkako se nedavno razišao sa Mančester junajtedom posle intervjua koji je zatalasao ceo fudbalski svet i pogotovo velikana sa Old Traforda. Toliko da je porodica Glejzer rešila da razmotri opciju prodaje kluba za čak pet milijardi evra!

Ponedeljak, 20.00: (2,10) Portugalija (3,35) Urugvaj (4,00)

Nije prvi put da Arapi jure Kristijana. Podsetimo, Al Hilal je letos nudio fantastičnih 300.000.000 evra za dve sezone! Plus 30.000.000 evra Mančester junajtedu i još 20.000.000 za posrednike u transferu. Ali, CR7 je tu ponudu glatko odbio. Al Nasr je ponudio manje, ali to je opet gotovo triput više od onoga što je dosad zarađivao u Mančester junajtedu gde je bio najplaćeniji igrač Premijer lige.

Ronaldo je sada na oku arapskih emisara pošto sa Portugalijom juri visok plasman na Mundijalu u Kataru. Niko u ovom trenutku ne može da tvrdi da će najbolji reprezentativni strelac odmah da prihvati ili odbije ono što je već pristiglo od Al Nasra, ali svakako neće ništa da odluči pre nego što završi posao u Dohi. S uspehom ili ne, to ćemo tek da vidimo.

Naravno, ostaje da se vidi kako će i drugi, pre svega evropski klubovi da reaguju na novonastalu situaciju i njegov slobodan status. Letos su se interesovali Čelsi, Napoli i Borusija Dortmund, navodno je bilo nekih kontakta sa Bajernom, a ne treba zaboraviti ni ambiciozne MLS klubove koji takođe žele CR7 u svojim redovima.

Sa Kristijanom ponovo na tržištu, biće ovo svakako jako zanimljiv januar na pijaci...



tagovi

Kristijano RonaldoKatar2022Al NasrZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara