Jakub Kivijor (twitter@Arsenal)
Jakub Kivijor (twitter@Arsenal)

Arsenal produžio klupu za lov na titulu: Jakub Kivijor peti najskuplji štoper u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 22:06

Poljak stigao na Emirejts za obeštećenje od 25.000.000 evra

Znalo se nekoliko dana unazada je pitanje trenutka kada će Jakub Kivijor postati novo pojačanje Arsenala. Problem je pravila radna dozvola, a kada su i pravne peripetije rešene, transfer poljskog štopera na Emirejts konačno je ozvaničen. Obeštećenjem od 25.000.000 evra uplaćenim na račun Specije, Kivijor je postao peti najskuplji defanzivac u istoriji Tobdžija - ispred su samo Ben Vajt (58.500.000), Škodran Mustafi (41.000.000), Vilijam Saliba (30.000.000) i Gabrijel Magaljaeš (26.000.000).

Bilo je u javnosti dosta priče o tome kako Arsenal nema dovoljno dugačku klupu za lov na titulu, ali je od starta šampionata ekipa Mikela Artete demantovala skeptike. Zimski prelazni rok lider Premijer lige iskoristio je da dodatno ojača igrački kadar, odnosno produži klupu, pa u severni London stigli prvo Leandro Trosar, a zatim i poljski univerzalac. Moći će španski stručnjak da ga koristi na prirodnoj mu štoperskoj, ali i na pozicijama levog beka, odnosno defanzivnog veziste.

Izabrane vesti

"Sjajno je što nam se pridružio igrač poput Jakuba. On je mlad, polivalentan defanzivac koji je pokazao ogroman potencijal i kvalitet igrajući kako za Speciju u Seriji A, tako i za reprezentaciju Poljske. Daće nam snagu i kvalitet u zadnjoj liniji. Želim dobrodošlicu Jakubu i njegovoj porodici i radujem se saradnji sa njim", rekao je Arteta.

Za kratko vreme Kivior je dogurao da dres slovačke Žiline zameni opremom člana velike šetorske Premijer lige. Pre godinu i po dana, prešao je u Speciju za 2.200.000 evra i 43 meča za člana Serije A, bez ijednog gola, ili asistencija bila su mu dovoljna da ubedi Arsenal da se dobrano isprsi.

Zanimljivo i minulog leta je bio na meti evropskih velikana, Paolo Maldini je prepoznao kvalitet i potencijal, ali je Milan kao i obično izvisio jer nije nudio dovoljno novca. Šest meseci kasnije, Arsenal je izvadio tri puta veći novac od Kivijorove tržišne vrednosti (8.000.000), a igraču obezbedio primanja od 3.500.000 evra bruto na godišnjem nivou.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Jakub KivijorArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara