Mikel Arteta i Pep Gvardiola (©Reuters)
Mikel Arteta i Pep Gvardiola (©Reuters)

Arteta ne mari za statistiku, Gvardiola najavljuje mečeve odluke

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.23. | 02:41

Sitiju se daje 92 odsto šansi za odbranu titule; Gvardiola veruje da sledeće tri utakmice njegovog tima odlučuju šampiona

Težak poraz pretrpeo je Arsenal u sredu uveče na Etihadu. Pobedom 4:1 Mančester Siti je prišao lideru na samo dva boda zaostatka, a ima i dva meča manje. Pored toga, Građani su Tobdžijama značajno poljuljali samopouzdanje uoči preostalih pet duela od kojih su naredna dva protiv ozbiljno uzdrmanog gradskog rivala Čelsija i zahuktalog Njukasla.

I jedni i drugi imaće izuzetan motiv protiv izabranika Mikela Artete. Plavci da prekinu niz od pet uzastopnih poraza i mesec i po dana bez pobede, a Svrake da pokažu da nisu slučajnu na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Svestan je španski trener da njegov tim čeka težak zadatak, ali ne obazire se na statistiku koja drastično favorizuje Siti davajući mu 92 odsto šansi za odbranu titule, već ističe da su čuda moguća. Posebno kada je reč o engleskom fudbalu.

"Statistička predviđanja uoči početka sezone glasila su da ćemo biti šesti ili sedmi u Premijer ligi, a pogledajte gde smo na pet kola do kraja. Moji igrači zaslužuju ogromno poštovanje jer su devet i po meseci bili bolji od svih. Ostalo nam je još pet utakmica do kraja. Pet! U ovoj zemlji sam već skoro 22 godine i svačega sam se nagledao. Dobro znam koliko toga može da se promeni od meča do meča. U ovoj ligi nema lakih utakmica, pa hajde da se strpimo. Večeras morao da podignemo igrače. Igrali smo protiv izuzetnog protivnika, znamo to, ali i mi smo sjajan tim. Ovaj put, međutim, nismo dobro radili neke osnovne stvari i nismo shvatili šta nam je potrebno da bismo pobedili", rekao je Arteta posle meča sa Sitijem.

U mnogo boljem raspoloženju posle utakmice pričao je Pep Gvariola.

"Sada imamo situaciju kakvu smo želeli. Sudbina je u našim rukama, a ja volim kada je tako. Nadam se da ćemo osvojiti šest bodova u te dve utakmice manje koje imamo, ali moramo to da uradimo na terenu... Imam osećaj da će naredne tri utakmice odrediti mnogo toga. Igramo protiv Fulama koji je odličan ove sezone, pa protiv Vest Hema i Lidsa kod kuće, gde se osećamo lagodno uz naše navijače. Sledeće tri utakmice biće izuzetno važne. Kada stigneš do ove faze sezone, najvažnije je da imaš situaciju u svojim rukama", ponovio je Gvardiola zbog čega je posebno zadovoljan, iako njegov tim trenutno zaostaje dva boda za Arsenalom.

Tobždijama je do kraja ostalo još pet mečeva - protiv Čelsija, Brajtona i Vulverhemptona kod kuće, a Njukasla i Notingem Foresta u gostima, dok Građane čekaju dueli sa Vest Hemom, Lidsom i Čelsijem na svom terenu, a Fulamom, Evertonom, Brajtonom i Brentfordom na strani.


tagovi

Mikel ArtetaArsenalPremijer ligaMančester Siti

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara