Fudbaleri Atlasa (©AFP)
Fudbaleri Atlasa (©AFP)

Atlas je suvereni vladar Meksika, posle Aperture stigla i Klausura (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 06:18

Tim iz Gvadalahare poražen u Pačuki – 1:2, ali zbog pobede u prvom meču finala plej-ofa (2:0) osvojio još jedan pehar

Pre nekoliko godina je Monterej bio suvereni vladar Meksika. Poslednje dve godine smenjivali su se na tronu Leon, Kruz Azul, a sada je Atlas ubedljivo najbolja ekipa u šampionatu Sombrerosa. Posle Aperture krajem 2021. godine, tim iz Gvadalahare je osvojio i drugi šampionat, Klausuru i objedinio titule, doduše ne u kalendarskoj godini.

Provukao se Atlas u polufinalu protiv Tigresa, kada je golom s bele tačke u deetom minutu sudijske nadoknade u San Nikolasu (2:4) stigao do finale u kome je bio bolji od lidera posle ligaškog dela sezone, Pačuke. U prvom meču u Gvadalahari, crveno-crni su pobedili sa 2:0, a u revanšu je bilo 2:1 za domaćina, nedovoljno za titulu.

Izabrane vesti

Idealno je Pačuka krenula. Nošeni hukom s tribnina, domaćin je poveo već u sedmom minutu pogotkom Ekvadorca Romarija Andresa Ibara. Prepolovljena je prednostt gostiju, ali u 45. minutu dosuđen je jedanaesterac za goste, a Argentinac Hulio Furč je pogodio mrežu domaćina s bele tačke.

01.00: (1,75) Internasional (3,50) Atletiko GO (5,10)

Najbolji strelac u Meksiko, Argentinac Nikola Ibanjez, strelac 15 golova u ovoj sezoni Klausure, jedan više od Andrea Pjera Žinjaka iz Tigresa, je opet doveo u prednost Pačuku u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Odlično je skočio i glavom razgalio pune tribune u Pačuki. U nastavku je gol neodostajo domaćinima za titulu, ali nije se zatresla mreža tima iz Gvadalahare. Posao domaćinima je olakšalo isljučenje Ekvadorca Anibala Čale u 82. minutu, ali su fudbaleri Atlasa i s desetoricom izdržali pritisak domaćih fudbalera i osvojli novu titulu.

Imala je Pačuka posed lopte od 65 odsto, 21 pokušaj, od toga šest u okvir gola, nasuprot 11 gostiju i samo dva koja su bila pretnja po golmana Ustarija, ali je to bilo nedovoljno za titulu.

Atlas je na krovu Meksika.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MEKSIKO - FINALE PLEJ-OFA KLAUSURE (REVANŠ)

Ponedeljak

Pačuka - Atlas 2:1 (2:1) /prvi meč: 0:2/

/Ibara 7, Ibanjez 45+9 - Furč 45/



tagovi

AtlasPačukaMeksikoMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara