Foto: AFP
Foto: AFP

Atletiko Paranaense baš nije imao sreće, VAR mu "oduzeo" penal i pobedu u finišu meča

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 04:34

Estudijantes se vraća kući pevajući

Poslednji meč četvrtfinala Kopa Sudamerikane završen je bez golova, a ništa efikasnije nije bilo ni u jedinom večerašnjem susretu u elitnom takmičenju Južne Amerike. Atletiko Paranaense i Estudijantes su u ne preterano zanimljivom meču četvrtfinala Kopa Libertadoresa odigrali bez pobednika – 0:0.

Argentinski klub se, rekli bismo, vraća kući pevajući. Nije bio bogzna koliko slabiji od rivala, ali ga je VAR u dva navrata sačuvao od poraza. Prvo je sredinom prvog poluvremena Atletiko Paranaenseu "oduzeo" već dosuđen penal, da bi mu u finišu meča poništio i gol. Sve je u 87. minutu bilo regularno prilikom udarca Tijaga Elena, iskusni štoper gađao je vrlo precizno sa peterca, ali se ispostavilo da se jedan od fudbalera domaće ekipe u začetku akcije našao u ofsajdu.

Izabrane vesti

Sa iste pozicije je desetak minuta ranije gađao i levi bek brazilskog kluba Abner, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pokraj leve stative, a blizu vođstva Atletiko je bio i u 37. minutu kada je nizak, lukav udarac Kelvena iz slobodnog udarca odbranio golman gostiju Anduhar.

I na kraju su neiskorišćene šanse mogle skupo da koštaju domaćina u nadoknadi. Mladi rezervista Mateo Pelegrino pokupio je odbitak na kapici protivničkog šesnaesterca i bez ustezanja uhvatio volej, ali je lopta završila za malo pored leve stative. Atletiko Paranaense nije kažnjen za promašaje.

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Korintijans - Flamengo 0:2 (0:0)

/De Araskaeta 37, Barbosa 51/

Četvrtak

Atletiko Mineiro - Palmeiras 2:2 (1:0)

/Hulk 45+1, Mauriljo 47ag - Mauriljo 58, Danilo 90+1/

Velez - Taljeres Kordoba 3:2 (1:0)

/Janson 5, 73, Fernandez 90 -Santos 81, Garo 87 /

Petak

Atletiko Paranaense - Estudijantes 0:0


tagovi

Kopa LibertadoresAtletiko ParanenseEstudijantes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara