Gonzalo Plata u naletu (©AFP)
Gonzalo Plata u naletu (©AFP)

AZIJA: Esteglal na tri kola do krune, Al Sad favorit u finalu, Emirejts grebe za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 09:16

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

AL SAD - KATAR DOHA, 18.00

(Fudbal, Emir kup Katara)

Izabrane vesti

Al Sad je u prilici da se okiti duplom krunom u Kataru. Nedavno je Al Sad osvojio nacionalnu titulu u uzbudljivoj završnici sa dva boda ispred Al Rajana, a danas igra finale Emir kupa protiv Katara iz Dohe. Al Sad je u seriji od tri slavlja. Katar SC je do finala stigao posle dva sukoba u kojima je prolazio preko penala, a u šampionatu je bio osmoplasiran. U poslednjih osam međusobnih dvoboja Al Sad je ostvario sedam trijumfa, a Katar SC samo jedan.

NASADŽI MAZANDARAN - ESTEGLAL, 18.15

(Fudbal, Iran 1)

Još tri kola ostalo je do kraja prvenstva Irana. Esteglal je lider sa 60 poena posle 27 rundi, a prati ga Persepolis sa 59. Esteglal je u seriji od 24 ligaških susreta bez poraza, i u poslednja dva okršaja je slavio, oba puta kod kuće. Na devet minulih prvenstvenih gostovanja Esteglal je igrao 0-2. Mazandaran je na 13. mestu sa 25 bodova, samo tri poena daleko od zone ispadanja. Tim je popravio formu i ostvario je samo tri slavlja u pet prethodnih kola.

EMIREJTS - AL NASR, 19.00

(Fudbal, UAE 1)

Pošto je već osigurao igrnje u narednoj sezoni Pro lige Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Nasr nema pritisak rezultata u završnici aktuelne kampanje. Poslednji meč Al Nasra u ligi rezultirao je nerešenim rezultatom 1:1 protiv Adžmana i tim je na petom mestu sa 39 bodova. Al Nasr je postigao 38 golova i primio 32 u 24 utakmice. Emirejts je na pretposlednjem 13. mestu sa 14 bodova, sedam poena daleko od sigurnosti uz četiri preostala meča. Emirates je poražen sa 2:0 u poslednjem meču Pro lige protiv Al Džazire.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara