Čidera Ejuke (©AFP)
Čidera Ejuke (©AFP)

Sevilja krenula u remont i dogovorila prvo pojačanje za sledeću sezonu

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.06.24. | 17:46

Krilni napadač Čidera Ejuke stiže u Španiju iz moskovskog CSKA

Najgora sezona Sevilje u proteklih deset godina jasan je znak da se tim iz Andaluzije okrene tržištu kako bi navijačima vratio za razočaravajuće rezultate. Prvo od verovatno brojnih pojačanja biće nigerijsko levo krilo Čidera Edžuke (26).

Postigao je španski klub usmeni dogovor sa igračem, a tokom sledeće nedelje Edžuke bi trebalo da prođe lekarske preglede i potpiše ugovor što bi bio poslednji korak pred finalno ozvaničenje.

Izabrane vesti

Nakon izbijanja rata u Ukrajini FIFA je donela propis po kome svi strani igrači i treneri mogu da suspenduju, odnosno ponište ugovore postignute sa ruskim i ukrajinskim ekipama. Upravo to je Nigerijac iskoristio i nakon dve sezone provedene na pozajmicama sada će ugovor potpisati sa španskim klubom.

Prva od dve pozajmice Edžukea je uputila u Hertu iz Berlina, dok je proteklu sezonu proveo u Antverpenu. Nije se brzonogi Nigerijac proslavio u glavnom gradu Nemačke pošto je za Hertu odigrao 21 utakmicu i upisao svega tri asistencije.

Prošla sezona ipak je bila dosta efikasnija od njegove epizode u Nemačkoj, u ekipi Antverpena upisao je 39 nastupa na kojima je zabeležio pet pogodaka, ali i šest asistencija.

Pre dve sezone na pozajmicama Čidera je 2020. potpisao ugovor sa CSKA iz Moskve, a na račun Herenvena leglo je 11.500.000 evra. U ekipi moskovskog tima imao je zavidnu ulogu pošto je minute upisao na 65 utakmica na kojima je strelac bio deset puta dok je za gol saigračima asistirao osam.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Čidera EdžukeSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara