Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

AZIJA: Mitrović u formi pred EP, Ronaldo kralj strelaca, ali je opet vicešampion

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 09:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Loše sezone za AL Itifak i Al Šabab. Više se očekivalo od domaćina koje s klupe predvodi legenda Liverpula Stiven Džerard. I forma je u padu, samo jedan trijumf na pet polslednjih utakmica. Al Šabab je imao dobre role prošlog meseca, ali je sada vezao dva poraza. Nije bilo golova u duelu ovih timova u Rijadu u prvom delu šampionata.

AL HILAL – AL TAI, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Hilal je odavno šampion Saudijske Arabije. Posle godinu dana vladavine Al Itihada, u Rijad se iz Džede vratio šampionski pehar. Srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić su bili nosioci igre tima Portugalca Žorža Žezusa. Biće slavljenička atmosfera u Rijadu. Ovaj meč mnogo više znači gostima koji nisu obezbedili opstanak. Imaju samo dva boda više od ugroženih Al Akduda i Abhe. Mitrović se posle povrede vratio u formu, dao je pet golova na prethodna četiri meča. U šampionatu je stigao do brojke od 27 pogodaka na 26 utakmica, pa ima šansu da poveća saldo i najavi sjajno leto na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj u dresu Orlova.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

AL RIJAD – AL NASR, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Kristijano Ronaldo će verovatno opet da bude prvi strelac šampionata Saudijske Arabije. Ima 33 pogodaka na kontu, šest više od Mitrovića, ali opet je ostao praznih šaka kada su trofeji u pitanju. Njegov Al Nasr je opet drugi. Al Rijad nije obezbedio opstanak, a nije poražen već četiri kola. Ima tri remija u nizu. Al Nasr u preostala dva kola može da stigne do 100 golova, pa to može da bude motiv za Ronalda, Sadija Manea i ostale zvezde vicešampiona Suadijske Arabije.

AL ITIHAD – DAMK, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Očajna sezone Al Itihada. Nije prošlogodišnji prvak obezbedio Liga šampiona Azije, tek peto mesto za ekipu argentinskog stručnjaka Marsela Galjarda. Tim iz Džede ima samo bod u poslednje četiri utakmice, od toga tri poraza. Karim Benzema je povređen, a i kada je igrao Francuz je bio samo bleda senka nekadašnjeg asa u dresu Reala. Damk je bezbrižan na sredini tabele, na 10. poziciji. Forma je u padu, samo dva boda u prethodna četiri kola.



tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara