Navijači u Bangladešu (©AFP)
Navijači u Bangladešu (©AFP)

AZIJA: Šeik Rasel ostao bez plasmana u AFC kup, Šendžen na krilima velikog preokreta pun samopouzdanja u Džeđangu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 09:07

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Mjanmar 1)

Uoči svog meča sedmog kola šampionata Mjanmara Šan je ostao jedini klub koji još uvek nije doživeo poraz. Ima pet pobeda i remi u prošlom kolu sa Kačinom (0:0), pa ukoliko danas savlada Rakine preskočiće na tabeli trenutnog lidera Jangon Junajted, koji ima dva boda više i odigran meč više. Rakin je trenutno šesti na tabeli, ima po dva od svakog mogućeg ishoda, odnosno osam bodova, uz gol-razliku 8:8. Prošle sezone Šan je savladao Rakin na oba susreta sa po 2:0.

ABAHANI – ŠEIK DŽAMAL, 12.00

(Fudbal, Bangladeš 1)

Zabrljali su fudbaleri Šeik Džamala u poslednjih pet kola, ostvarili su u tom periodu samo jednu pobedu. Zbog toga, ostali su praktično bez šanse da se domognu druge pozicije i plasmana u AFC kup. Ima Šeik Džamal 13 poena manje od današnjeg rivala Abahanija, koji je drugi na tabeli, a do kraja prvenstva ostala su samo još četiri kola. Abahani je veoma blizu toga da overi drugu poziciju, ima osam bodova više od najbližeg pratioca Bangladeš Polisa, dok je titulu već obezbedio branilac trona Bašundara Kings. Opširniju priču o fudbalskim dešavanjima u Bangladešu, klubu Šeik Džamal, kao i trenutno petošlasiranom Šeik Raselu koji u grbu nosi sliku ubijenog deteta mogli ste već da pročitate na stranicama Mozzart Sporta. Ako niste, možete to da učinite klikom OVDE.

DŽEĐANG – ŠENDŽEN, 13.25

(Fudbal, Kina 1)

Očajno je Džeđang otvorio prvenstvo Kine, ali je sa dve pobede u prethodna dva kola uspeo da se probije do sredine tabele. Sada, posle 10 odigranih utakmica, ima 11 poena i zauzima devetu poziciju. Isti taj učinak, samo zbog lošije gol razlike je 10, ostvario je i Šendžen, današnji Džeđangov rival. Šendžen je u prošlom kolu pre pet dana gubio na poluvremenu sa 2:0 od Meidžou Hake, ali je u poslednjih 16 minuta došao do velikog preokreta. U 74. minutu je nekadašnji napadač Anderlehta Frenk Ačeampong postigao prvi gol, a potom je do kraja meča dva puta asistirao saigračima i tako doprineo velikom uspehu. Na njegovim krilima poraslo je i sampouzdanje fudbalera Šendžena pred gostovanje u Džeđangu.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara