Luka Stojanović daje gol Vladimiru Stojkoviću (©Star sport)
Luka Stojanović daje gol Vladimiru Stojkoviću (©Star sport)

AZIJA: Stojanović i Al Hazm zacrtali promociju, Kazma neporažena, bitka za opstanak u Uzbekistanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 08:29

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Ulazi se polako u finiš šampionata Uzbekistana, pa svaki bod može da bude dragocen. Posebno je to slučaj u donjem domu gde se bije bitka za opstanak. Dinamo Samarkand je već prežaljen, a još jedno direktno vodi u niži rang, plus jedno u baraž za ostanak. Baš tu se nalaze Kokand i Surkan Termez, koje deli bod u korist domaćina. Ipak, Surkan je slavio u prošlom kolu posle šest uzastopnih poraza, a Kokand na trijumf čeka već 11 susreta, mada je u tom periodu u osam navrata remizirao.

HADŽER - AL HAZM, 17.05

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Prošle sezone Al Hazm je bio poslednji u najjačem rangu Saudijske Arabije i ispao je u drugi nivo. Sada ima za cilj da se odmah vrati u najjače društvo i na početku mu dobro ide. Neporažen je u uvodnih pet kola, pošto je ostvario tri pobede i dva remija, i zauzeo je drugo mesto, samo bod udaljen od lidera Al Akhuda. Boje Al Hazma brani Luka Stojanović, dete Partizana, a kasnije uzdanica Čukaričkog i donedavno Čikaga. Danas Al Hazm gostuje Hadžeru, koji je bez pobede do sada, sa samo dva osvojena boda, a na dva domaćinstva ove sezone poražen je bez postignutog gola.

AL SALMIJA - KAZMA, 18.20

(Fudbal, Kuvajt 1)

Kazma je jedini neporaženi tim u šampionatu Kuvajta u uvodne četiri runde, a danas zatvara peto kolo gostovanjem Al Salmiji. Vicešampion je zabeležio tri pobede i remi, pa je sada u prilici da pobedom dođe do liderske pozicije. Vodeći Kuvajt SC, aktuelni prvak, beži dva boda. Al Salmija je trećeplasirana sa sedam sakupljenih poena, a prvi neuspeh doživela je u protekloj rundi nan gostovanju Al Fahahelu. Kazma je savladala Al Salmiju u šest od prethodnih devet navrata na svim frontovima.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara