Ivan Vukomanović (©AFP)
Ivan Vukomanović (©AFP)

AZIJA: Vukomanovićeva Kerala u krizi, Čaušićev Buriram se bori za tron

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 08:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tajland 1)

Buriam je prethodnih godina lako osvajao titule na Tajlandu, ali tim za koji igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Goran Čaušić ove sezone ima dostojnog takmaca u Bangkok Junajtedu. Samo dva boda više, ali rival ima meč manje, govori da je imperativ nova tri boda. Buriram je u ovom šampionatu jedini tim u ligi koji nije poražen na svom terenu. Na 11 mečeva, osam trijumfa. Pračuap je na prvom mestu iznad zone ispadanja, forma je u usponu, sedam bodova u poslednja tri kola, što poziva na oprez u redovima prvaka ove azijske zemlje.

NORTIST – KERALA BLASTERS, 16.00

(Fudbal, Indija 1)

Kerala Blasters, tim koji s klupe vodi srpski stručnjak Ivan Vukomanović, u lošoj je formi pred plej-of u Indiji. Samo bod u poslednja četiri kola, ali i dalje je peto mesto sigurno, dva kola pre kraja prvog dela prvenstva. Domaćin ima dva vezana poraza, pa je ovo prilika za goste da uđu u pobednički ritam pred ključnih mesec dana sezone i borbe za tron u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

HATA – AL ITIHAD, 20.00

(Fudbal, UAE 1)

Hata je već drugoligaš u Ujedinjem Arapskim Emiratima. Ima samo pet bodova. AL Itihad je na 11. mestu. Forma ovog tima je očajna, bez pobede šest kola, pa je prva iznad zone ispadanja. Hata je dala najmanje golova u ligi, samo 12 na 16 utakmica. Zanimljivo, na svom terenu samo bod na osam utakmica i jedan postignut gol za “fenjeraša” u ovoj bogatoj azijskoj zemlji.

AL ITIFAG – AL RIJAD, 21.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Očajna sezona za Stivena Džerarda na klupi Al Itifaga. Tek sedmo mesto za tim iz Damama u šampionatu Saudisjke Arabije. I forma je u padu, tri meča bez pobede, sa samo dva boda na kontu. Al Rijadu je ova utakmica važnija jer se bori za opstanak. Ima samo dva boda više od Al Taija, tima koji je u zoni ispadanja. Al Rijad je sam jedan meč izgubio u posledja četiri kola. U prvom delu sezone, Al Rijad je na svom terenu pobedio četu Stiva Džija sa 1:0.

AL TAI – AL ŠABAB, 21.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Šabab je najneprijatnije iznenađenje lige, tek 11. mesto. Dolazak Vitora Pereire na kormilu umesto Igora Bišćana, kao i novajlija Ivan Rakitić su popravili utisak, ali tek 11. mesto. Dve pobede u prethodna tri kola. Al Taiju je ovo jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Sakupio je samo bod u poslednja tri kola, pa strepi za opstanak. Na mesto je koje vodi u niži rang u Saudijskoj Arabiji.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara