(©Reuters)
(©Reuters)

Bahar završio misiju, Makabi Haifa izabrao novog trenera

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.05.23. | 18:43

Na klupi će biti Mesej Dego, dosadašnji trener omladinaca

Misija Baraka Bahara u Makabiju iz Haife je završena, čeka se samo njegova zvanična promocija u Crvenoj zvezdi, a po saznanjima Mozzart Sporta već tokom sledeće nedelje doputovaće u Beograd. Da se trofejni stručnjak rastaje sa šampionom Izraela, stigla je potvrda i iz te zemlje.

Makabi je u poslednjih mesec dana bio u potrazi za novim trenerom, ponudu na stolu je imao i Marko Nikolić, a na kraju je izbor pao na rešenje iz – sopstvenih redova.

Izabrane vesti

Kako pišu izraelski mediji, novi trener kluba iz Haife je Mesej Dego, dosadašnji šef struke omladinskog tima Makabija. On je pre godinu dana došao u klub, očigledno je dobro radio sa mladim nadama zeleno-belih čim je tako ekspresno dobio ponudu da napreduje do klupe prvog tima.

Ipak, ima Dego solidno iskustvo u vođenju seniorskih timova, jer je od 2017. pa do prošle godine vodio nekoliko izraelskih klubov, doduše bez nekog senzacionalnog uspeha.

Procena u vrhu kluba je bila, kako pišu izraelski mediji, da bi angažovanje stranca, a bilo je i nekoliko španskih stručnjaka u krugu kandidata, bio preveliki rizik i da se treba držati domaćih trenera, kojima nije potreban period upoznavanja tima i adaptacije na novu sredinu.

U međuvremenu, Crvena zvezda je potvrdila da se po završetku sezone i isteka ugovora rastaje sa Milošem Milojevićem.


tagovi

Makabi HaifaBarak BaharFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara