(© Reuters)
(© Reuters)

Barnli kakav ne poznajete: Kompani je napravio mašinu za mlevenje mesa, komotno ide u Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 17:59

Izvestan povratak ekipe sa Turf Mura u elitni rang engleskog fudbala

Godinama je Barlni bio sinonim za tipičini engleski, neko će reći čak dosadan, pojedinci možda i ružan fudbal. Malo kvaliteta, mnogo mišića i – udri. Centaršutevi ka Ešliju Barnsu i(li) Krisu Vudu, a njihovi trazji glavom radovali su publiku na Turf Muru, mada, dugoročno se takvo opredeljenje nije isplatilo, jer je ekipa proletos ispala iz Premijer lige. Onda je klub rešio da umesto stila kakav je dugo negovao Šon Dajš napravi totalni zaokret, doveden je na klupu Vensan Kompani, pa u Lankaširu napokon mogu da uživaju u fudbalu kakav, samo na daleko višem nivou, demonstrira Mančester Siti ili kao što je radio Liverpul u onoj sezoni kad je vratio titulu na Enfild.

Sa dosta stila, efektno, efikasno, Barnli je na putu da se vrati u Premijer ligu posle samo sezone provedene u Čempionšipu. Posle dve trećine prvenstva ima komotnih 17 bodova više od trećeplasirasnog tima (dva najbolja ulaze na osnovu plasmana, naredna četiri razigravaju za dodatno mesto), a već sad može da se konstatuje da ćemo od juna gledati ovaj tim u društvu velikana.

Izabrane vesti

Samo što će tamo izgledati totalno drugačije u odnosu na ono što smo od Barnlija navikli. U pitanju je tim koji doslovce melje rivale brzinom, kombinatorikom, raznovrsnošću... Da je Kompani usadio pobednički mentalitet ekipi, što je dokazano i u susretu 30. kola Čempionšipa na gostovanju Noriču, koji je do pre samo nekoliko meseci bio premijerligaš (3:0).

Kakva je mašina Barnli pod komandom Kompanija vidi se po tome što ima toliko kvalitetnih igrača da možda jednu rupu možete da začepite, ali će druga da propušta. Spakovao je Belgijanac Benson deset golova, po devet su dali Nejtan Telja, Anas Zaruri i Džej Rodrigez; podelio je Džoš Braunhil osam asistencija, Ešli Barnsi kao napadač postao i paker (namestio četiri gola), koliko dodavanja za pogotke saigrača imaju Benson, Ijan Matsen i iskusni Johan Berg Gudmundson...

Prosto, Barnli u Čempionšipu nema odgovarajuću konkurenciju. Najbolji dokaza tome je reakcija na ubedljiv poraz od prvog pratioca, Šefild junajteda. Kad je poklekao na Bramal lejnu (2:5) vezao je čak devet pobeda i taj ubitačan ritam niko ne može da prati. Jedini je tim koji nije poražen kod kuće. Ostvario je najviše pobeda (19), dao najviše golova (58). Primera radi, od Noriča i Votforda, s kojima se zajedno spustio u Čempionšip, Barnli ima 23 i 20 bodova više.

Tako se ekspresno vraća...

ČEMPIONŠIP, 30. kolo

Norič – Barnli 0:3 (0:1)

/Zaruri 8, Vitinjo 54, Ekdal 60/

Roteram – Šefild junajted 0:0

Hadersfild – Kvins park rendžers 1:1 (1:1)

/Vaghorn 39 – Louv 13/

Hal – Kardif 0:0 (0:0)

/Kristil 62/

Luton – Stouk 1:0 (1:0)

/Radok 6/

Midlzbro – Blekpul 3:0 (1:0)

/Akpom 32, 59, Menknir 70/

Milvol – Sanderlend 1:1 (0:0)

/Kuper 60 – Sirkin 81/

Preston – Bristol Siti 1:2 (0:2)

/Evans 61 - Sajkes 6, Bel 45+3/

Reding – Votford 2:2 (0:1)

/Ins 66 pen, Hendrik 80 - Sar 30, Porteus 48/

Svonsi – Birmingem 3:4 (2:1)

/Piro 23, 58, Kalen 29 – Hogan 14 pen, Čong 55, Jutkievič 90, Trasti 90+7/



tagovi

Vensan KompaniČempionšipBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara