(©Reuters)
(©Reuters)

Barsa kreće po mundijalsko otkriće Azedina Unahija

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 09:38

A, Luis Enrike mu nije znao ime...

Svako veliko takmičenje lansira neko novo ime, donese neko novo otkriće. Svet ovih dana bruji o nekim novim licima iz Maroka, ponekog iz Hrvatske, o Encu Fernandesu iz Argentine, mada on teško da je baš nepoznat kao igrač Benfike, dok su Francuzi, ipak, svi „stare kuke“ iz velikih klubova.

Jedan od igrača koji je zablistao u Kataru je „osmica Maroka“, kako ga je nazvao Luis Enrike, sada već bivši selektor Španije. Iskusni stručnjak nije mogao da se seti imena Azedinu Unahiju, ali eto, mladi Marokanac sada može da mu maše iz Dohe dok čeka polufinale sa Francuskom, a Španac se ekspresno našao na birou rada.

Izabrane vesti

Osmica Maroka je tako odigrala dosadašnji deo Mundijala da se našla na listi želja Barselone, piše Mundo Deportivo. Unahi ima 22 godine i igra za francuski Anže, a u Kataru je najviše oduševio trčanjem kao da ima ugrađene baterije, agresivnošću, kao i sigurnošću na lopti.

Sve to su videli i emisari Barselone, koji su vezistu Maroka upisali u tefter za zimski prelazni rok. S obzirom na to da su prve želje Bernardo Silva i Ilkaj Gindogan finansijski nedostižnu za Katalonce, Azedin Unahi se pojavio kao dar s neba. Mada će sigurno biti još zainteresovanih kupaca, jer teško da Marokancu cena može da bude prevelika pošto igra za klub koji je ubedljivo poslednji u prvoj ligi Francuske.

A, u Anžeu kao da su imali osećaj šta će se dogoditi u Dohi. Iako je Ounahi imao ugovor do leta 2025. klub mu je tokom jeseni ponudio, a on prihvatio, produžetak saradnje za još godinu dana. Azedin je bio najbolji igrač tima prošle sezone, kada je pomogao Anžeu da ostane u ligi, odigrao je tad 32 utakmice, postigao dva gola, a za dva asistirao.

Jedino što ostaje da lebdi u vazduhu pitanje šta će biti posle Mundijala, jer mnogo je takvih priča o igračima koji su visoko uzleteli na velikom takmičenju, uhvatili dobar transfer, a posle toga više nisu bili ni blizu tih partija koje su ih proslavile. Naravno, ne mora da znači da će tako biti i sa Azedinom Unahijem, ali Barsa je veliki zalogaj.

 


tagovi

reprezentacija MarokaAzedin UnahiKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara