Žunior Firpo (©Reuters)
Žunior Firpo (©Reuters)

Barsa se za korak primakla Lautaru: Firpo rekao „da“ Interu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 16:22

Bek prihvatio da pređe u Italiju

Mic po mic, strpljivošću ribolovca Barselona gradi put da dođe do Lautara Martineza.

Izgleda da je preporuka Lionela Mesija da se dovede njegov kolega iz reprezentacije toliko jaka da čelnicima Barse ne pada na pamet da iznevere najboljeg igrača. I nezvaničnog sportskog direktora.

Izabrane vesti

Kako bruje španski mediji danas, napravila je Barsa jedan veliki korak napred u cilju dolaska do Lautara. Poznato je da je rok da se aktivira otkupna klauzula od 111.000.000 evra istekao, ali imaju Katalonci drugu ideju kako da otkupe Argentinca.

Deo tog plana je da Interu pošalje jednog igrača kao deo razmene. Pominjali su se brojni kandidati, od Artura Vidala, preko Nelsona Semeda, ali jedan je najzad rekao „da“. Novi levi bek Intera od naredne sezone biće Žunior Firpo, naravno ako se ceo posao dotera do kraja.

Firpo se saglasio sa idejom da pređe u Italiju i dogovorio je sve svoje uslove sa Interom. Ovaj posao Barsa i nerazuri vrednuju da je težak 41.000.000 evra. Šta je onda još ostalo? Da Španci nađu u novcu 70.000.000 evra do kraja prelaznog roka.

Na takav posao Inter će pristati, pošto se taman poklapa sa visinom klauzule koja je istekla. Barsa će morati očajnički da proda nekog igrača da bi došla do novca, nego je muka što malo ima zainteresovanih za fudbalere kojih bi se ona odrekla. Žuri se i Lautaru Martinezu, koji gori od želje da se nađe u timu sa Lionelom Mesijem.

Vremena da se posao kompletira ima na pretek. Prvenstva se tek završavaju, pa sledi finiš Lige šampiona, a letnji prelazni rok će potrajati ove godine do sredine oktobra. Barsa je jedan korak do novog špica napravila.


tagovi

Žunior FirpoInterLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Barselona
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara