Morten Hjulmand (©Reuters)
Morten Hjulmand (©Reuters)

Barselona bacila oko na Sportingovog Danca od 26.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 18:07

Morten Hjulmand među igračima koje Deko planira da dovede idućeg leta

Ćavi odlazi iz Barselone po završetku sezone, a ko će ga naslediti teško je pogoditi. U iščekivanju te vesti katalonski mediji bave se i igračkim kadrom, koji će definitivno pretrpeti određene promene. S obzirom na to da je neizvesno ko će biti trener i koje će igrače tražiti od klupskog rukovodstva, transfer politiku trenutno vodi sportski direktor Deko. A, na spisku nekadašnjeg veziste navodno je visoko rangirano ime Morten Hjulmand.

Defanzivni vezni fudbaler Sportinga iz Lisabona ima odličnu sezonu, standardan je u timu Rubena Amorima i jedan od najzaslužnijih što se lisabonski Lavovi nalaze na vodećoj pozicji portugalskog prvenstva. Danac je stigao prošlog leta nakon tri sezone u Lečeu za 18.000.000 evra, ali sve ide ka tome da će Portugalci morati da dodaju i 3.000.000 za bonuse.

Izabrane vesti

Informaciju o Barseloninom interesovanju za 24-godišnjeg Hjulmanda plasirao je poznati transfer novinar Đanluka Di Marcio u razgovoru za danski nedeljnik Tipsbladet.

"Barselona ga prati. Ranije se Totenhem dovodio u vezu sa njim, ali oni više nisu zainteresovani. S druge strane, Barselona je definitivno bacila oko na Hjulmanda. Mislim da je spreman za iskorak u svojoj karijeri. Igrao je veoma dobro u Lečeu, a nastavio je u Sportingu. Stvarno je reč o kvalitetnom fudbaleru", smatra Di Marcio.

Reprezentativac Danske u Sportingu igra jednog od dvojice centralnih vezista u formaciji 3-4-3m, što nije formacija koju praktikuje Barselona, ali očigledno Deko veruje da bi mogao da se uklopi. Tome u prilog ide i navodnih 26.000.000 evra koliko bi bilo potrebno izdvojiti za ovaj transfer. Bez obzira na finansijske poteškoće sa kojima se susreću u Barseloni, to nije cifra koju ne bi mogli da plate.


tagovi

BarselonaSporting Lisabon

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara