Kevin de Brujne (©Reuters)
Kevin de Brujne (©Reuters)

Belgija je favorit iz senke u Kataru: Salah testira Đavole, brine forma Lukakua i Azara

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 10:21

Tim Roberta Martineza i dalje ima jak sastav, ali više nije u zenitu kao u Rusiji pre četiri godine. Napadač Intera verovatno neće igrati danas (16.00) u Kuvajtu u generalnoj probi protiv Egipta

Belgijanci su jedni od favorita iz senke na Mundijalu u Kataru. Đavoli su dugo zajedno pod komandom Španca Roberta Martineza. Eden Azar i Romelo Lukaku nisu u formi, ostao je Kevin de Brujne kao vođa selekcije koja je bila u zenitu pre četiri godine u Rusiji, kada je eliminisala Brazil, stigla do polufinala gde je zaustavljena od Francuske (0:1) i na kraju bila bronzana.

Generalnu probu pred start Mundijala imaće danas (16.00) u Kuvajtu protiv Egipta. Zemlja Beneluksa je druga na FIFA rang-listi, dok su Faraoni na 39. poziciji. Mohamed Salah i drugovi nisu uspeli da izbore mesto u Kataru. Elimnisani su od šampiona Afrike, Senegala. Tokom leta je smenjen Ehaba Galala posle samo tri utakmice na kormilu, a novi selektor je nekadašnji trener Benfike Rui Vitorija.

Izabrane vesti

Romelu Lukaku je imao problem s mišićem u prvom delu sezone, od kraja avgusta je odigrao samo dva meča za Inter. Malo je verovatno da će Martinez da rizikuje sa robusnim napadačem. Trebalo bi da ga sačuva za Mundijal, dok će na njegovo mesto da dođe Mišu Batšuaiji, napadač Fenerbahčea. U prvih 11 se očekuje Eden Azar koji malo igra u Realu. I ove sezone se muči s povredama i formom, pa je daleko od igara koje je pružao pre četiri godine u dresu Belgije na Mundijalu, kao i u Čelsiju u kome je proveo najbolje godine u karijeri.

16.00: (1,50) Belgija (4,30) Egipat (6,50)

Perjanice selekcije - Kevin de Brujne, golman Tibo Kurtoa, Juri Tilemans, Aksel Vitsel, igraće od starta, ali verovatno neće provesti na terenu svih 90 minuta. Treba rasporediti snagu, sačuvati svežinu za izazove u Kataru.

Mohamed Salah juri 50. gol u dresu reprezentacije, a u napadu bi mogli da mu se pridruže igrači Nanta i Trabzona Mustafa Mohamed i Trezege. Šansu će dobiti i Mohamed Elneni koji nije igrao zbog povrede u dresu Faraona od marta. Za ovu akciju izostavljeni su Mohamed Šerif, Ahmed Abdelkader i Mahmud Gaf.

KVOTA U MOZZARTU DA BELGIJA OSVAJA TITULU JE 20,0, A DA ĆE BITI POBEDNIK GRUPE JE 1,55. POGLEDAJTE I OSTALE IGRE IZ BOGATOG SPECIJALA.

Podsetimo, Belgija je u Grupi F sa Hrvatskom, Kanadom i Marokom.

Potencijalni sastav Belgije (3-4-2-1): Kurto; Faes, Aldervereld, Vertongen, Kastanj; Tilemens, Vitsel, Karasko; De Brujen, Azar; Batšuaiji.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

11.00: (1,90) Kamerun (3,40) Panama (4,30)

16.00: (1,50) Belgija (4,30) Egipat (6,50)

16.30: (9,50) Bahrein (4,90) Srbija (1,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija EgiptaMohamed SalahEden AzarRoberto MartinezRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara