Tim Belgije
Tim Belgije

SPISAK BELGIJE: Batšuaji i Openda dok se Lukaku ne oporavi, zlatna generacija više nije zastrašujuća

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 12:26

Izvisili Bojata, Denajer, Lukebakio, Salemakers…

Zlatna generacija belgijskog fudbala kreće u poslednji pokušaj da opravda taj nadimak. S tim da više ne izgleda zastrašujuće kao nekad, jer iako su svi i dalje tu – godine čine svoje, pa sada samo za Tiba Kurtou i Kevina De Brujnea možemo da kažemo na igraju na vrhunskom nivou.

Krštenica je već usporila Jana Vertongena i Tobija Aldervajrelda, Eden Azar nije više onaj stari i pitanje je da li će ikad biti, isto važi i za Drisa Mertensa. Ali, svi oni su i dalje tu i što je najbitnije: tu je i Romelu Lukaku, iako je zbog povrede propustio skoro celu polusezonu.

Izabrane vesti

Interov golgeter prema rečima selektora Roberta Martineza neće biti spreman za početak turnira, moguće je sasvim da preskoči grupnu fazu, ali je ipak u timu jer se očekuje da Belgije proći u osminu finala u konkurenciji Hrvatske, Maroka i Kanade. Toliko mogu i bez Lukakua, koga će odmeniti ili Miši Batšuaji, mada se on bolje snalazio u ulozi džokera sa klupe, ili mladi Lois Openda, vrlo dobar u Lansu.

Lukaku neće biti tu na početku. Zato imamo još dvojicu napadača sa nama, specijalca. Batšuaji ima iskustvo iz državnog tima. Openda je sasvim drugačiji profil igrača. Vredno radi i otvara prostor. To je interesantno. Pokazao je protiv Poljske da je spreman”, rekao je Martinez i podsetio da je i Vensan Kompani povređen putovao na Svetsko prvenstvo u Rusiju, pa se oporavio do trećeg meča.

Kormilar Belgije je objavio i imena četvorice rezervista u slučaju nove povrede. Tu su Džejson Denajer, koji je izgubio mesto u timu kada je ptpisao za Šabab, Genkov Brajan Hejnen, Dodi Lukebakio iz Volfzbruga, i Milanov Aleksis Salemakers, inače povređen još od oktobra.

Dedrik Bojata je otpao jer je sklon povredama, poslednji filter iz raznih razloga nisu prošli ni Mats Sels, Brendon Mehele, Divok Origi, Adnan Januzaj, Kristijan Benteke, Denis Prat… Ali nisu to posebna iznenađenja.

I ovakvi kakvi su: Belgijanci ciljaju osminu finala. A tamo već nezgoda: pretpostavlja se Španija ili Nemačka.

Imamo grupnu fazu, za to ćemo biti spremni. Tek posle toga počinje Svetsko prvenstvo”, decidiran je Martinez.

TIM BELGIJE

Golmani: Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Klub Briž), Koen Kastels (Volfzburg);

Odbrana: Jan Vertongen (Anderleht), Tobi Aldervajreld (Antverpen), Leander Dendonker (Aston Vila), Zeno Debast (Anderleht), Artur Teate (Ren), Vout Faes (Lester);

Vezni red: Hans Vanaken (Klub Briž), Aksel Vitsel (Atletiko Madrid), Juri Tilemans (Lester), Amadu Onana (Everton), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Janik Karasko (Atletiko Madrid), Torgan Azar (Borusija Dortmund), Timoti Kastanj (Lester), Toma Menije (Borusija Dortmund);

Napad: Romelu Lukaku (Inter), Miši Batšuaji (Fenerbahče), Šarl De Ketelare (Milan), Eden Azar (Real Madrid), Žeremi Doku (Ren), Dris Mertens (Galatasaraj), Leandro Trosar (Brajton), Lois Openda (Lans).


tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija BelgijeRoberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara