Belgija videla sve egipatske zvezde, De Brujne kiksirao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.11.22. | 18:08

Faraoni slavili protiv jednog od favorita iz senke – 2:1

Neće Egipat igrati u Kataru, usled poraza na penale u plej-of meču protiv Senegala. Ali gledajući sirovi kvalitet Faraona imali bi šta da ponude svetu na predstojećem Mundijalu. Selekcija sa severa Afrike demonstrirala je ozbiljan nivo u današnjem prijateljskom meču protiv Belgije (2:1). Neko će reći da su Belgijanci, večiti favoriti iz senke, dozirali u želji da sakriju adute za ono što ih očekuje na velikom turniru.

Međutim, Egipat je u Kuvajtu apsolutno nadigrao evropsku selekciju, koja je igrala u najjačem sastavu. Selektor Roberto Martinez krenuo je sa Bačuaijem u špicu, odnosno Azarom, De Brujneom, Karaskom i Vitselom.

Izabrane vesti

Međutim, Egipat je u prvom poluvremenu delovao mnogo brže i svežije. Pritiskali su Afrikanci poslednju liniju Belgije, pokušavali da igraju unapred. Za hrabrost su nagrađeni u 33. minutu kada je De Brujne izgubio loptu u opasnoj zoni, a Mustafa Muhamed sa 18 metara pogodio ugao belgijskog gola. Ništa tu nije mogao Tibo Kurtoa.

Lagano su delovali Egipćani sa Salahom, Muhamedom i Trezegom u napadu. Videlo se to po akciji na početku drugog poluvremena. Dobio je dugu loptu Trezege, as turskog Trabzona, i otresao Debasta i onda levicom pogodio mrežu Tiba Kurtoe. Za delirijum na tribinama.

Belgija je do kraja meča smanjila rezultat preko Opende, ali nisu popravili utisak.


tagovi

Kevin de BrujneBelgijaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara