Bog je Argentinac i zove se Leo!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 10:50

Svetska štampa veliča Mesijev podvig, naslovnice širom planete u centar pažnje stavljaju kapitena Gaučosa

Pokorio je Lionel Mesi planetu, a onda mu se ta ista planeta poklonila. Na svim meridijanima, štampani mediji su u centar pažnje stavili kapitena Argentine kao lidera ekipe koja je u nedelju veče u spektakularnom finalu savladala Francusku i postala prvak sveta.

Deluje da se više veliča individualni uspeh asa Pari Sen Žermena, pošto je napokon osvojio jedini trofej koji mu je nedostajao, nego što se slavi treća titula Gaučosa, prva posle 36 godina čekanja. Donekle razumljivo, jer su se često povlačile paralele da li je Mesi u rangu Dijega Armanda Maradone. Još nešto: bez njega teško da bi sastav Lionela Skalonija dobacio do finala, kamoli ga osvojio.

Izabrane vesti

Možda ga zato u Španiji, zemlji koja ga je proslavila, više uzdižu nego u zemlji porekla.

Bog postoji“, veliki je naslov katalonskog Sporta iznad fotografije „desetke“ Argentine kako drži pehar, dok mu konkurentski Mundo deportivo odaje priznanje da je na pijadestalu. „Najbolji u istoriji“.

Na sličan način i madridski listovi uzdižu Mesija u nebesa.

U raju“, ne ostavlja dilemu As, dok je Marka iskoristila konstrukciju njegovog prezimena i nadimka selekcije Argentine (Albiseleste može da znači i nebeski). „Mesi je nebeski Argentinac“.

Superdeporte iz Valensije je osvanuo sa naslovnicom koja simbolizuje novu himnu navijača Argentine „Muchaaachos“, a i u susedstvu, u Portugalu, tamošnja A Bola sugeriše: „Mesi je besmrtan, kao Maradona“.

Italijani nikad nisu dočekali da Lionel zaigra za neki njihov klub, iako su više puta navijali da se realizuje transfer u Inter, ali zato kao izrazita sportska nacija cene dostignuće 35-godišnjeg momka iz Rosarija.

Božije stopalo“, povlači Gazeta delo sport paralelu sa čuvenom Maradoninom Božijom rukom koja je obeležila Mundijal u Meksiku i navodi da je Leo sa dva gola u finalu, a ukupno sedam na turniru doveo Argentince do trona, dok Korijere igrom reči sumblimira kako je turnir u Kataru bio njegovo igralište: „Maradoha“.

Razumljivo, i u otadžbini su euforični.

Svet pod tvojim nogama“, naslov je dnevnika Ćako, El Hinća dodaje „Ljubav je jača“, uticajni Ole prekrajanjem njegovog imena u Lio (kako mu tepaju) ne ostavlja dilemu „Bog je Argentinac i zove se Leo“, a El Atlantiko iz Mar del Plate vrišti „Večna slava“, a Tempo u istom stilu dodaje: „Večni šampioni“.

Ostrvski tabloidi su sigurni da je posle turnira u Kataru rešena dilema ko je najbolji fudbaler svih vremena.

GOAT (Greatest of all time) je Mesi, ali i ovo finale je najbolje ikada“, uverava Miror, dok je San iskoristio trenutak da se podseti kako je Maradona Božijom rukom poslao kući Engleze iz Meksika 1986. i sa fotografijom kako Lionel Mesi drži Zlatni globus poentira na efektan način: „U Božijim rukama“.


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineKatar2022Svetsko prvenstvo 2022Lionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara