Nikolas Orsini (©AFP)
Nikolas Orsini (©AFP)

Boka bez Benedeta i Vaskeza na „Kempesu“, Orsini je vođa šampiona

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.02.23. | 23:05

Argentinska Liga profesional: Branilac titule noćas (01.30) bez dvojice napadača na vrućem gostovanju Taljerese u Kordobi

U sklopu 3. kola argentinske Profesionalne lige ponovo će jedan od velikana gostovati na stadionu Mario Alberto Kempesda u Kordobi. Ovoga puta u grad podno Sijera Čikasa na obali reke Sukije, na megdan lokalnom Taljeresu dolazi noćas (01.30) Boka Juniors, branilac dvostruke krune.

Đenovljani na ovaj duel dolaze kao favorit zbog ekipe prepune veštih, tehnički potkovanih i iskusnih igrača, kao i zbog skora u prva dva kola. S druge strane, Taljeresova odlična kampanja prošle godine odvela je ovaj tim do velikog finala Kupa Argentine. Na startu ovogodišnjeg šampionata nije se dobro pokazao. Pred svojom publikom debitovao je minimalnim porazom od Independijentea, ali kasnije se iskupio, pobedivši Atletiko Tukuman u gostima.

Izabrane vesti

Taljeres je debitantski meč za prvu fazu argentinskog šampionata odigrao protiv Crvenih đavola iz Aveljanede, na stadionu Mario Alberto Kempes, gde je izgubio sa 1:0. Utakmica je bila jedna od najžešćih i najgrubljih na otvaranju nove sezone, sa 36 faulova, sedam žutih i dva crvena kartona, a pobedonosni pogodak postigao je Anđelo Martino, gurnuvši loptu u sopstvenu mrežu. Da bi se iskupio, El Talarin je uspeo da savlada Atletiko Tukuman na gostovanju, rezultatom 2:0. Sa samo dva udarca ka golu rivala, gosti su oba puta bili precizni. U 71. minutu Fransisko Picini je postigao prvi gol, dok je pet minuta pre isteka regularnih devedeset minuta Nahuel Bastos postavio konačan rezultat.

01.30: (2,90) Taljeres (2,90) Boka Juniors (2,75)

Domaći tim trenutno zauzima 14. poziciju sa tri osvojena boda, posle poraza i pobede, koje su imali u prva dva kola. Bez obzira što će igrati pred svojom publikom, Taljeres je u oba meča do sada pokazao veoma opreznu igru, naročito u odbrani, dok s druge strane nije imao veliki ofanzivni potencijal, ali je odlično kontrolisao napade protivnika. Od tog principa trener Havijer Gondolfi neće odstupi ni noćas protiv Boke Juniors. Šampion ima tendenciju da igra defanzivnije sa granitnom sredinom terena. Boka nije primila gol u prva dva kola.

Iako je to daleko od osvete, svako toliko se pojavljuje sećanje na izgubljeno finale Kopa Argentine iz 2021. godine, koje je Boka Juniors dobila u penal završnici, što se ipak predstavlja kao važna prilika da se nastavi putem pobeda. Ovo dovodi do toga da okršaj protiv Đenovljana dobije na težini i da su očekivanja uvek najveća. Upravo iz tog razloga će navijači Taljeresa ispuniti stadion koji nosi ime po jednoj od najvećih legendi argentinskog fudbala, Marija Alberta Kempesa. Ovog puta navijači El Talerina neće biti sami na tribinama, pošto će Boka imati čak 11.000 mesta na raspolaganju za svoje pristalice. Iako su cene nešto niže od onih koje su pristalice Rivera morale da plate prošle nedelje da bi videli svoj tim protiv Belgrana, ponovo je došlo do kontroverze. Nešto što će sigurno ostati u sećanju kada se stadion potpuno obuče u boje oba tima.

Boka Juniors, aktuelni šampion nacionalnog prvenstva Argentine, trenutno se posle dva odigrana kola nalazi na 10. Mestu sa četiri osvojena boda, i na gostovanje Kordobi stići neporažena, pošto je predhodno savladala Atletiko Tukuman sa 1:0, golom Paragvajca Oskara Romera i remizirala bez golova protiv Sentralne Kordobe. Oba duela odigrana su na Bombonjeri.

Iako je popularni Negro, kako glasi nadimak bokinog stručnjaka, razmišljao o šansi da napravi neke promene, prva opcija koju je imao i kojoj se konačno priklonio u ovom trenutku je da pruži poverenje onima koji već nastupali u mečevima na Bombonjeri. U principu, trener Ugo Ibara će izvesti isti tim kao i u poslednjem okršaju protiv Sentral Kordobe. S obzirom da je Dario Benedeto suspendovan do četvrtog kola, uključujući tu i Luisa Vaskeza koji je povređen, Ibara će zadržati Nikolasa Orsinija kao najisturenijeg u formaciji, dok će Mihel Merentijel nastaviti da čeka šansu na klupi za rezerve. U međuvremenu, tokom nedelje na treningu je više pažnje posvetio radu sa Lukom Langonijem, Ezekijelom Zebaljosom i Ekijem Fernandezom, ali niko od njih neće biti od početka u postavi za duel protiv Taljeresa.

Sudiće Dario Erera koji je bio zadužen za pravdu i u onom finalu Kupa Argentine kada je Boka osvojila krunu protiv Matadora.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

ARGENTINA 1 - 3. KOLO

Subota

Sentral Kordoba - Belgrano 0:1 (0:0)

/Vegeti 87/

Kolon - Sarmijento 0:2 (0:1)

/Toledo 3pen, Gondou 85/

Defensa i Hustisija - Njuels Old Bojs u toku

Platense - Godoj Kruz u toku

23.15: (2,75) Platense (2,90) Godoj Kruz (2,90)

Nedelja

01.30: (2,90) Taljeres (2,90) Boka Juniors (2,75)

01.30: (2,10) Velez (3,05) Independijente (4,00)

21.00: (2,20) Banfild (3,05) Himnasija la Plata (3,70)

21.00: (2,05) Rosario (3,20) Arsenal Sarandi (4,00)

23.15: (1,75) River Plejt (3,50) Argentinos Juniors (5,10)

Ponedeljak

01.30: (3,00) Instituto (2,95) Urakan (2,60)

01.30: (2,10) Rasing (3,30) Tigre (3,70)

21.00: (2,75) Barakas (2,90) Union Santa Fe (2,90)

23.55: (1,97) Estudijantes (3,40) Lanus (4,00)

***kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaArgentina 1ArgentinaBoka juniorsTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara