Tikinjo Soares i saigrači (©Reuters)
Tikinjo Soares i saigrači (©Reuters)

Botafogo i bez trenera prejak za Auroru

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 22:55

Bolivijci loši kada siđu sa Anda, pa je tim iz Rio de Žaneira veliki favorit da se nađe u poslednjem kolu kvalifikacija za Kopa Libertadores

Borbe za finalnu kvalifikacionu fazu Kopa Libertadores, nastavljaju se i ove noći, a jedan od potencijalni interesantnijih duela odigraće se na stadionu Nilton Santos u Rio de Žaneiru, gde će domaći Botafogo da ugosti Auroru, klub iz visina bolivijskih Anda. Utakmica je na programu od 01:30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Tim Botafoga stiže na ovaj meč kao veliki favoriti uprkos frustrirajućem nerešenom rezultatu u prvoj utakmici. Tom prilikom, pre sedam dana u visinama bolivijskih Anda, Fogao je još predvodio trener Tijago Nunjes, a njegov tim je poveo golom Žuniora Santosa u 27. minutu meča. Ipak, kako se utakmica približavala kraju, gostujući tim se sve više povlačio ka svojoj polovini, što su igrači Aurore oštro kaznili u šestom minutu sudijske nadoknade, došavši do izjednačenja.

Izabrane vesti

Nedugo po povratku u Rio de Žaneiro, čelnici Botafoga odlučili su da otpuste trenera, koji ne samo što je prethodne sezone ispustio vodeću poziciji, već ni početak nove kampanje nije počeo na zadovoljavajući način.

Tim se vratio na teren prethodnog vikenda za 10. kolo saveznog šampionata Karioka, kada je uspeo je da savlada skromni Audaks RJ sa 2:0 u gostima. No, i pored te pobede, Fogao ostaje na petom mestu i van zone pristupa borbama za veliko finale, a kolo pred kraj ligaškog dela, ima dva boda zaostatka za četvrtoplasiranim Vasko da Gamom, koji trenutno ostvaruje uslov da se nađe u polufinalu.

01.30: (1,15) Botafogo (7,00) Aurora (15,0

U pet prethodnih okršaja, zabeležene su dve pobede, remi i dva poraza, savladavši Volta Redondu i već pomenuti Audaks RJ, pored remija sa Aurorom i poraza od Flamenga i Vaska. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Nilton Santos, ekipa Botafoga je imala učinak od tri pobede, četiri remija i tri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Dok je na drugoj strani ekipa Aurore, koja zauzvrat ostaje neporažena ove sezone, istina u tek četiri odigrana meča, ali stiže kao veliki autsajder za ovaj meč. Predstavnik Bolivije je već dokazao svoju vrednost savladavši Melgar u prethodnoj fazi, ukupnim rezultatom od 2:1 posle pobede na svom terenu i remija kao gost, na teritoriji Perua. Međutim, remi u prvoj utakmici protiv Botafoga primorava ih da pobede u Rio de Žaneiru kako bi zagarantovali plasman u narednu rundu kvalifikacija, dok bi novi remi dvomeč doveo do penal serije.

Poslednji duel Nebeskoplavih bio je minimalna pobeda na klasičnim i najvećim rivalom Horheom Vilstermanom, kod kuće, u prvom kolu nacionalne elitne divizije. Od početka nove sezone Aurora je odigrala četiri utakmice, sa učinkom od dve pobede i dva nerešena ishoda. Tokom ovog perioda pobedili su već pomenuti Horhe Vilsterman i Melgar, dok su remizirali sa Melgarom i takođe sa Botafogom. Kao gost, ekipa iz Kočabambe zabeležila nedavnu kampanju od četiri pobede, tri remija i tri poraza u poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima.

Uprkos tome što je favorit za pobedu, Botafogo ne prolazi kroz tako inspirativan trenutak da opravda očekivanja, kako je tim praktično već pred eliminacijom u saveznom prvenstvu Karioke, prolazak u finalnu fazu kvalifikacija pojavljuje se kao prioritet. Sa druge strane, poznato je da se gotovo svi bolivijski predstavnici veoma teško snalaze na gostovanjima, naročito kada je u pitanju silazak sa visokih Anda i nastupi na obalama nekog od dva okeana koja okružuju južnoamerički kontinent.

-------------

Sve mečeve brazilskog prvenstva Paulistaa možete da se kladite i gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da ste registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - DRUGA RUNDA, REVANŠI

Utorak

Palestino - Portugeza 2:1 (1:0), prvi meč 2:1

/Murabel 8, Roman 69 - Meza 80/

Sreda

RB Bragantino - Agilas 0:0, prvi meč 0:0 **penalima 4:3

Sporting Kristal - Olvejz Redi 3:1 (1:1), prvi meč 1:6

/Kauterukio 36, 46, 78 - Terazas 16/

Nasional - Akademija Puerto Kabeljo U TOKU, prvi meč 2:0

Četvrtak

01.30: (1,58) Atletiko Nasional (3,60) Nasional Asunsion (5,90), prvi meč 0:1

01.30: (1,15) Botafogo (7,00) Aurora (15,0), prvi meč 1:1

23.00: (1,45) El Nasional (4,30) Sportivo Trinidense (6,25), prvi meč 1:1

Petak

01.30: (2,05) Kolo Kolo (3,20) Godoj Kruz (3,60), prvi meč 1:0

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara