Antoni (©Reuters)
Antoni (©Reuters)

Brazilcima i drugi tim zastrašujuće jak

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.12.22. | 11:43

Predviđanja su takva da je meč s Kamerunom jedini na turniru na kome bi selektor Tite mogao da odmori nosioce igre i pruži šansu rezervistima

Prošao jeste, overio prvo mesto nije. Ima za šta da igra Brazil i u poslednjem kolu Grupe G Mundijala u Kataru. Već je opravdao ulogu favorita, plasirao se u osminu finala, međutim, nije mu baš svejedno na koga će naleteti u prvoj eliminacionoj etapi turnira. Zato mu je važno da sačuva prvo mesto i sa liderske pozicije sačeka Urugvaj, Južnu Koreju ili Ganu, pošto će u Grupi H, verovatno, prva završiti Portugalija i ne bi bilo dobro za Selesao da odmah naleti na potencijalnu minu.

Mada, predviđanja su takva da je meč s Kamerunom jedini na turniru na kome bi selektor Tite mogao da odmori nosioce igre i pruži šansu rezervistima. I dosad, u prvih 180 minuta, dobro je rasporedio minutažu i upotrebio čak 19 fudbalera u početna dva kola, što znači da samo sedmorica nisu osetila draž ovog Mundijala. U pitanju su golmani Ederson i Veverton, te igrači u polju, Dani Alves, Bremer, Fabinjo, Everton Ribeiro i Pedro. Verovatno će neki od njih dobiti šansu u sudaru s Afrikancima, iako je logičnije očekivati da od prvog minuta na terenu budu momci koji su protiv Srbije i Švajcarske ulazili s klupe.

Izabrane vesti

Predviđanja su takva da bi mogao da brani Ederson, desno da igra Dani Alves (Danilo je ionako povređen), levo Aleks Teljes, štoperi da budi Militao (desni bek protiv Švajcarske) i Bremer; na sredini se očekuje Bruno Gimarais koji ove jeseni blista u Njukaslu, uz Fabinja, dok bi napred trebalo da krenu Gabrijel Martineli i Antoni po bokovima, a Gabrijel Žezus i Rodrigo kao centralni napadači. I dalje snažan tim, čak i bez Vinisijusa Žuniora, Rišarlisona, Kazemira, Lukasa Pakete, povređenog Nejmara...

20.00: (2,80) Srbija (3,15) Švajcarska (2,90)

Brazilci su tokom istorije pet puta igrali s Kamerunom i dobili su ih četiri puta. Od toga na Mundijalima dvaput sa po tri razlike. Najpre u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine (3:0), potom i na svom bunjištu 2014. kad je bilo 4:1. Između imaju jednu pobedu na Kupu konfederacija pre 19 godina (2:1) i u prijateljskom duelu novembra 2018. kad su slavili sa 1:0.

BRAZIL OSVAJA MUNDIJAL - 3,50; KAMERUN U POLUFINALU - 250!

Kamerun je jedini put u istoriji savladao Selesao na Kupu konfederacija 2003. godine. Meč je igran na stadionu Sen Deni i bilo je 1:0 za Afrikance, kojima je i sad potrebno slavlje za prolaz u osminu finala. Tim selektora Rigoberta Songa će biti učesnik eliminacione faze ako pobedi Brazil, a Švajcarska i Srbija odigraju nerešeno ili Orlovi dobiju, a Afrikanci ostvare bolju gol-razliku.

Protiv Švajcarske je u pojedinim delovima meča Kamerun pokazao da ume vešto da se brani, u okršaju sa Srbijom da ne gubi glavu i kad je u rezultatskom zaostatku (od 1:3 do 3:3) i biće interesantno videti hoće li Song promovisati u startera Vensana Abubakara koji je omogućio dva gola protiv naše reprezentacije. Izvesno je da će braniti Dejvis Epasi, jer je zbog sukoba za selektorom iz državnog tima oteran prvi golman Andre Onana.

KALKULACIJE PRED POSLEDNJE KOLO U GRUPI G

BRAZIL: Već je učesnik osmine finala.

ŠVAJCARSKA: Ide dalje pobedom nad Srbijom ili remijem, ako Kamerun ne dobije Brazil.

SRBIJA: Prolazi pobedom nad Švajcarskom, uz uslovom da Kamerun ne savlada Brazil ili da nema bolju gol-razliku od naše selekcije posle eventualne pobede nad Titeovim timom.

KAMERUN: Biće u osmini finala ako pobedi Brazil, a Švajcarska i Srbija odigraju nerešeno ili Orlovi dobiju, a Afrikanci ostvare bolju gol-razliku.

***U slučaju istog broja bodova, prvi kriterijum na Mundijalu je gol-razlika, zatim broj datih pogodaka, međusobni susreti, a ako i to bude izjednačeno odlučuje fer-plej (žuti karton donosi minus bod, dva žuta kartona –3, direktan crveni karton –4, žuti karton i direktan crveni –5. Ako i to bude izjednačeno, žreb odlučuje rivala u osminu finala.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO - POSLEDNJE 3. KOLO

GRUPA G

20.00: (2,80) Srbija (3,15) Švajcarska (2,90)

20.00: (8,50) Kamerun (4,50) Brazil (1,47)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija Kameruna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara