Pau Kubarsi (©Twitter/Barselona)
Pau Kubarsi (©Twitter/Barselona)

Kubarsi veran Barsi, izlazna klauzula poskupela 50 puta

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.05.24. | 15:34

Perspektivni štoper produžio ugovor do 2027. godine

Barselona čuva svoju decu. Stopama Gavija, Pedrija, Lamin Jamala, Alehandra Baldea nastavio je i mladi Pau Kubarsi koji je produžio ugovor sa ekipom do leta 2027. godine.

Za razliku od pomenute četvorice, kojima izlazna klauzula u ugovoru iznosi vrtoglavih 1.000.000.000, u Kubarsijevom slučaju to će biti „samo“ 500.000.000 evropskih novčanica. Mada je sasvim jasno da je to samo vid da se klub zaštiti, te da niko neće zaista izdvojiti toliku sumu novca za 17-godišnjeg štopera, bez obzira na njegov vanserijski talenat.

Izabrane vesti

Izdanak Barisne škole, čuvene La Masije, već se izborio za mesto u startnih 11 ove sezone i opravdao je poverenje trenera Ćavija Ernandeza. Odbrambeni igrač poreklom iz Đirone paraf na novi ugovor stavio je u prisustvu svih čelnika Blaugrane. Tu su bili predsednik Đoan Laporta, njegov zamenik Rafa Juste, medžer Žoan Soler, kao i sportski direktor Deko koji je rukovodio svim pregovorima.  

Rešivši pitanje budućnosti, mladi štoper će moći da se u potpunosti fokusira na reprezentativne obaveze i nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu po završetku tekuće sezone.

Do svog punoletstva, koje je sledeće godine, Pau ne može da produži ugovor na više od tri sezone. Prethodni je isticao 2026. godine uz klauzulu od 10.000.000 evra.


tagovi

Pau KubarsiLetnji prelazni rok 2024Barselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara