Detalj sa meča u Birmingemu (©Reuters)
Detalj sa meča u Birmingemu (©Reuters)

Atina podrhtava - Olimpijakos overava finale Lige konferencije

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 15:12

Crveno-beli ovog četvrtka od 21.00 časova pred 32.000 euforičnih Grka brane 4:2 iz prvog meča sa Aston Vilom

Veče za istoriju u Atini. Olimpijakos je na korak do plasmana u finale Lige konferencije, svog prvog u bilo kom UEFA takmičenju. Deli ga samo još 90 minuta, ovog četvrtka od 21.00 časova braniće pred svojim navijačima 4:2 iz prvog meča sa Aston Vilom.

Na stadionu "Jorgos Karaiskakis" sve će biti okrenuto protiv Engleza. Moraju da jure dva gola zaostatka pred oko 32.000 raspevanih Grka, što ne bi bilo lako ni u nekoj ranijoj fazi takmičenja, a kamoli u polufinalu.

Izabrane vesti

Trener Olimpijakosa Hoze Luis Mendilibar je savršeno spremio taktiku za meč u Birmingemu, crveno-beli su apsolutno zasluženo došli do ubedljivog trijumfa. Posle prvih pola sata je Ajub el Kabi sa dva gola doneo Grcima vođstvo od 2:0, Vila je uspela da izjednači u nastavku, ali su gosti ponovo stigli do +2. U finišu meča je Daglas Luiz promašio penal, propustio je proliku da prepolovi zaostatak.

Navijači crveno-belih uveliko već maštaju o finalu sa Fjorentinom (u sredu su Ljubičasti eliminisali Klub Briž), koje će se igrati takođe u Atini, na stadionu AEK-a. Međutim, Mendilibarovi izabranici ne smeju da se prepuste euforiji, moraju maksimalno ozbiljno da pristupe revanšu.


21.00: (3,35) Olimpijakos (3,80) Aston Vila (2,00), prvi meč 4:2


Svestan je toga i Olimpijakosov Englez Omar Ričards, koji je poručio da strateg Vile Unaj Emeri, četvorostruki osvajač Lige Evrope, sigurno neće dopustiti svom timu da se preda.

Aston Vila ima britansku filozofiju, iako zaostaju dva gola neće prihvatiti da je dvomeč završen. Odigrali smo tek prvo poluvreme, znamo da će nas napasti još jače u revanšu i upozorio sam svoje saigrače da moramo da budemo spremni na kontranapad.Veoma je važno što smo sa Vila parka otišli sa dva gola prednosti, to će nam koristiti u Pireju, ali u Vili veruju u preokret“, kazao je Ričards za San.

Engleska javnost verovatno ne bi pridavala toliki značaj Ligi konferencije da njihovi predstavnici nisu eliminisani još u četvrtfinalima Lige šampiona i Lige Evrope. Za to vreme, Grcima je polufinale najmlađeg takmičenja UEFA istorijski uspeh, u rangu sa osvajanjem Lige šampiona. Potpuno drugačija percepcija.

Ispisali smo istoriju prošle nedelje, napravili taj prvi korak, ali čeka nas još veliki deo posla. Svi su uzbuđeni, ostvaren je veliki uspeh. Najviše zbog toga što smo igrali bez straha. Izašli smo na teren sa dobrim planom, držali smo ga se i rano poveli. Posle toga nam je samopouzdanje samo raslo. El Kabi je postigao het-trik i pokazao svima koliko je dobar fudbaler. Nije prestajao da trči, koristio je svoje šanse. Prava je zver! Ne možemo da kažemo da nas je Vila potcenila, nego smo mi igrali veoma dobro. Ostali smo koncentrisani i kada su se vratili na 2:2. Važno je samo da tako odigramo i revanš“, zaključio je Ričards.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


LIGA KONFERENCIJE - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Klub Briž – Fjorentina 1:1 (1:0) – ukupno 3:4

/Vanaken 20 – Beltran 85pen/

Četvrtak

21.00: (3,35) Olimpijakos (3,80) Aston Vila (2,00), prvi meč 4:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeOlimpijakosAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara