Sergej Milinković Savić (© Reuters)
Sergej Milinković Savić (© Reuters)

Buongiorno Italia: SMS poslednji put stiže na Olimpiko

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.05.23. | 13:02

UEFA naplaćuje Superligu Juventusu, PSŽ krade Luisa Enrikea Napoliju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

UEFA ima sve manje strpljenja i razumevanja za Juventus. U kancelarijama krovne evropske fudbalske organizacjie se nalaze na hiljade dokumenata iz procesa kroz koji prolazi Juventus u Italiji, od tzv. plusvalenci do (ne)isplaćenih plata tokom pandemije koronavirusa.

Izabrane vesti

Vrh evropske kuće fudbala je posebno kivan na Juve, jer je postigao tzv. settlement agreement koji je bio snažno u korist italijanskog kluba, jer je umesto 19.000.000 evra uplatio samo 3.500.000 u kasu UEFA.

Druga stvar koja iritira Aleksandra Čeferina i njegove saradnike je što nova uprava Juventusa nije napravila jasan zaokret praćen potezima diskontinuiteta sa prethodnom rukovodećom garniturom sa Andreom Anjelijem. U Nionu su očekivali da će se Juventus javno distancirati od stavova koje je Anjeli izneo u intervjuu holandskom De Telegrafu u kojim je najavio nastavak borbe za Superligu. To se nije dogodilo i sada UEFA razmišlja o ozbiljnim kaznama za Juventus, od jednogodišnjeg do višegodišnjeg izbacivanja iz evropskih kup takmičenja.

Čini se da UEFA ima nameru da iskoristi „nevolje“ u kojim su se našli Barselona i Juventus da sahrani definitivno ideju o Superligi jer čelnike u Nionu više brine Superliga nego finansijski fer plej ili regularnost poslovanja klubova.

Inače u Kontinasi nema mira za Dušana Vlahovića. Srpski centarfor ima problema sa desnom butinom, danas će imati odlučujući test za utakmicu sa Milanom u nedelju. U njegovom odsustvu priliku će dobiti Ken ili Milik.

U Torinu je procurela vest koja je izazvala prilično negativne reakcije. Anhel Di Marija je tražio povećanje plate za nastavak saradnje sa Bjankonerima što je, barem se tako kaže, glatko odbijeno od kluba.

Gazda Napolija Aurelio De Laurentis i dalje koči dolazak novog sportskog direktora Kristijana Đuntolija, ali su u Kontinasi optimisti da će se ta priča rešiti do kraja sledećeg meseca.

Maks Alegri ozbiljno rizikuje da bude otpušten i na njegovo mesto bi mogli da dođu Tijago Mota ili Igor Tudor dok bi iznenđenje mogao da bude Seržio Konseisao.

PSŽ KVARI PLANOVE AURELIJA DE LAURENTISA

Rastanak Sapeltija i De Laurentisa (© Reuters)Rastanak Sapeltija i De Laurentisa (© Reuters)

Prvi izbor Aurelija De Laurentisa za naslednika Lučana Spaletija na klupi Napolija je Luis Enrike. Španski trener se smatra idealnim jer mu nije strana formacijska postavka 4-3-3 u kojoj već nekoliko godina igra Napoli, takođe Luis Enrike je trenirao u Italiji, govori italijanski i sviđaju mu se projekti i izazovi kakav je Napoli.

Prema informacijama koje dolaze iz Napulja, već su uspostavljeni kontakti sa bivšim trenerom Barselone i Rome i prvi odgovori su veoma pozitivni. Ali koji sreću kvari je stigao iz Pariza. PSŽ je uvrstio na svoju listu ime Luisa Enrikea jer se smatra da je on jedan od retkih trenera koji može da radi sa Nejmarom i Leom Mesijem i da izvuče najbolje iz njih u sledećoj sezoni.

Naravno, kada je u pitanju novčana moć između dva kluba, jasno je ko je u očiglednoj prednosti. U Napulju se nadaju da će Luis Enrike potvrditi svoju posebnost i da u njegovom sluačaju novac ne igra presudni karakter već projekat i perspektiva da njegov rad može da bude dodatno revalorizovan.

POSLEDNJI NEBESKOPLAVI TANGO MILINKOVIĆA NA OLIMPIKU

Sergej Milnković Savić igra poslednjih meč na Olimpijskom stadionu u dresu Lacija u subotu sa Kremonezeom. Svi delovi pazla za „adio“ srpskog reprezentativca se sklapaju. Najverovatniji odlazak sportskog direktora Iglija Tare drastično smanjuje šanse da Milinković ostane u Laciju. Svih ovih godina ključni kohezivni element u odnosu Milinković-Lacio bila je saradnja između Tarea i Sergejovog menadžera, Mateje Kežmana.

Drugi detalj koji upućuje na sve izvesniji odlazak Milinkovića je snižavanje cene njegovog transfera. Više se ne govori o 40.000.000 evra, već o 30.000.000 što je vratilo u igru italijanske klubove. Nije reč samo o Milanu i Juventusu već i o Interu, pogotovo ako Nerazuri sutra obezbede plasman u Ligu šampiona.

Sergej će sutra pokušati da postigne gol s kojim bi i ove godine imao dvocifreni golgeterski učinak u Seriji A, popravni će imati i protiv Empolija možda i za još dve asistencije budući da je i u tom parametru na korak od duple cifre. Sve u svemu, i u sezoni u kojoj mu nije sve išlo kako treba, Milinković bi mogao da ostvari dabl-dabl golova i asistencija.

U Laciju se spremaju za veliku feštu od povratka u Ligu šampiona do obeležavanja desetogodišnjice istorijske pobede nad Romom u finalu Kupa Italije. Takođe, u Formelu čvsto žele da dostignu još jedan cilj: drugo mesto. U svojoj istoriji osim dva skudeta, Lacio je samo tri puta bio vicešampion Italije. Takođe, od kada je Lotito preuzeo klub, najbolji plasman Lacija bio je treće mesto tako da bi ovo bila i prva Lotitova vicešampionska titula.


tagovi

Sergej Milinković SavićAurelio De LaurentisLuis EnrikeLacioNapoliJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara