©Reuters
©Reuters

Četvrtoligaš skupo prodao kožu: Barsini klinci ukrasili praznik u Barbastru

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 23:03

Katalonci uspeli da preskoče prvi stepenik u takmičenju koje su osvajali 31 put (3:2)

Kup takmičenja posebno su zanimljiva usled činjenice da dovoljno velike srećnike žreb neretko može da nagradi gostovanjem fudbalskih giganata. Upravo takav slučaj bio je u šesnaestini finala Kupa kralja gde su se ukrstili putevi četvrtoligaša Barbastroa i Barselone. Gostovanje šampiona Španije predstavljalo je jedinstven fudbalski praznik kakav će ovo mesto dugo pamtiti, a svesni privilegije igrači španskog niželigaša odigrali su borbenu utakmicu i skupo prodali kožu (2:3).

Uspeo je domaćin ne samo da se ne obruka, već i da prilično namuči Ćavijeve izabranike koji su na krilima Rafinje i perspektivnih igrača uspeli da izbegnu senzaciju.

Izabrane vesti

Poveli su Ktalonci u 18. minutu iz brze kontre koju je na centaršut Rafinje sa desnog krila u gol pretočio Fermin Lopez. Minimalna orednost ostala je na snazi do 51. minuta kada je u prvi plan dospeo još jedan biser Katalonaca. Mladi Hektor Fort je sa levog krila uputio centaršut, a loptu 17-godišnjeg saigrača je na drugoj stativi dočekao i u gol poslao Rafinja.

Druga lopta u mreži nije obeshrabrila domaćina koji je ostavio sjajan utisak. Devet minuta posle pogotka Rafinje Garido je režirao odgovor i posle kornera iskoristio konfuziju pred golom šampiona Španije da prepolovi zaostatak.

U završnici utakmice viđeni su po penal na obe strane, a praznik u Barbastru upotpunili su golovima Levandovski i Prat za konačnih 3:2 u korist gostujućeg tima, rekordera po broju trofeja u ovom takmičenju sa 31 peharom.

Iako je poražen, španski četvrtoligaš se na dostojan način oprostio od takmičenja u kojem je prethodno eliminisao Ponferadinu i Almeriju, dok je Barselona napravila prvi ovosezonski korak u takičenju koje je poslednji put osvojila u sezoni 2019/20

KUP KRALJA – 4. KOLO

Nedelja

Amorebieta - Selta 2:4 (2:1)

Burgos - Majorka 0:3 (0:0)

Kasteljon - Osasuna 0:0 posle produžetaka 0:1

Ferol - Sevilja 1:2 (0:1)

Unionistas - Viljareal 1:1, prekinuto

Eibar - Atletik Bilbao 0:3 (0:3)

Kartagena - Valensija 1:1 posle produžetaka 1:2

Barbastro - Barselona 1:3 (0:1)

Malaga - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

Tenerife - Las palmas u toku


tagovi

Kup kraljaŠpanijaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara