Fudbaleri TSC-a (©Starsport)
Fudbaleri TSC-a (©Starsport)

Čist fudbalski hedonizam: TSC mašta o Ajbroksu ili Velodromu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 08:53

Predsednik Janoš Žemberi navija za Glazgov, Nemanja Petrović bi pre u Marselj

Delovalo je kao san, a pretvorilo se u javu. Ime TSC-a danas će se na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona naći uz same velikane evropskog fudbala. Topolski sportski klub čeka 12 sati i žreb u Nionu da sazna da li će evropsku sezonu početi utakmicama protiv PSV Ajndhovena, Olimpik Marselja, Brage ili Rendžersa.

U ovakvoj konkurenciji, to je sasvim jasno, nema lakih rivala ni onih “poželjnih”. Svi su, u poređenju sa aktuelnim viceprvakom Srbije, jaki kao zemlja. Mada, ima nekih ličnih želja. Nemanja Petrović je tako za Marselj, prvenstveno zbog atmosfere na Velodromu, prvi čovek TSC-a Janoš Žemberi nije krio da bi najradije u Glazgov. Opet, zbog ambijenta na Ajbroksu.

Izabrane vesti

Rendžers deluje kao možda i najlakši rival, a pride je atraktivniji od Brage, koja još nije klub sa zvučnim imenom, ali jeste tim sa evropskim kvalitetom. PSV i Marselj su već veličine. Uostalom, Olimpik je samo ovog leta vratio Pjer Emerika Obamejana, za devetoficreno obeštećenje doveo Renana Lodija iz Atletika i Ruslana Malinovskog iz Atalante, pa za nešto manje iz Madrida pokupio i Žofrija Kondogbiju, te Amina Harita iz Šalkea. Sve skupa potrošio je 36.000.000 evra što je suma koju bi prema trenutnom stanju TSC na prvi tim potrošio za otprilike deset godina.

PSV nešto skromniji u ponašanju, ali je i on potrošio 12.500.000 evra na dovođenje Noe Langa iz Briža, 11.000.000 za Augzburgovog Rikarda Pepija. Dakle, za jednog igrača otprilike trogodišnji budžet TSC-a. Čisto da ne krenemo da letimo pre vremena.

Pa ipak, ono što bi trebalo da opusti Topolčane jeste činjenica da nemaju šta da izgube. Čak i ako ispadnu u trećem kolu kvalifiacija za Ligu šampiona, kao učesnici ove “nešampionske staze” preskočiće plej-of za odlazak u Ligu Evrope, već će direktno u grupnu fazu. Što se u startu i predviđalo.

Nema dakle pritiska, nema fatalnog scenarija. Čist fudbalski hedonizam.



tagovi

Glazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara