Petrović u duelu sa Kangom (©MN Press)
Petrović u duelu sa Kangom (©MN Press)

Čekajući žreb: Nemanja Petrović priželjkuje Bragu i dozvolu za TSC Arenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 19:32

"Kod kuće možemo da pariramo svima"

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Provera protiv Crvene zvezde pokazala je da vicešampionu Mozzart Bet Superlige iz Bačke Topole treba još dosta dorate pre nego što izađe na međunarodnu scenu. Nedelja je sigurno provedena u analiziranju nedostataka u igri na stadionu Rajko Mitić, ali u ponedeljak će igračima i stručnom štabu TSC-a misli biti usmere ka žrebu za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Tačno u podne počinje program tokom kog će se zavrteti kuglice i Topolčani saznati ime rivala u trećoj rundi kvalifikacija za elitno takmičenje. Prvu utakmicu igraće 8. ili 9. avgusta, a revanš nedelju dana kasnije.

Iako su rezultati tokom priprema možda razlog za brigu, jedan od najiskusnjih u ekipi TSC-a, Nemanja Petrović, smatra da će Topolčani biti spremni za nadmetanja na međunarodnoj sceni, kao i nove izazove u Mozzart Bet Superligi.

"Svi smo spremni, ne samo za kvalifikacije nego i za Evropu. Zajedno ćemo ispratiti žreb sutra, kada ćemo sasznati sa kim igramo. Svakako i pre Evrope igramo u domaćem prvenstvu, tako da imamo i više vremena da se pripremimo“, izjavio je za Mozzart Sport zamenik kapitena Topolčana.

Sistem takmičenja i koeficijent stavili su TSC u grupu nepovlašćenih klubova, pa su od ranije poznati i potencijalni rivali ekipe koju sa klupe predvodi Žarko Lazetić. To su Braga, PSV Ajndhoven, Olimpik Marselj i Glazgov Rendžers.

Čak tri navedena kluba mogu da se pohvale titulom prvaka Starog kontinenta.

"Svi rivali koje možemo izvući su mi jednaki. Ako mogu tako da kažem, Glazgov Rendžers mi je tu među njima autsajder, ali su svakako veliki klub. Nekako bismo možda svi voleli da izvučemo Marselj jer znamo kakva nas atmosfera onda čeka, kao i dve vrhunske utakmice. Meni osećaj govori da ćemo izvući Bragu. Njihov stadion mi je jedan od najlepših u Evropi, igrao sam tamo dok sam bio u Portugalu, fenomanalan je osećaj. Takođe, ljudi tamo žive za fudbal, tamo sam pokupio velika iskustva. Svakako su i odlična ekipa, izuzetno fizički spremni i agilni", navodi Petrović.

Očekuje se i potvrda kluba iz Bačke Topole gde će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC Arena može da prođe za ranije faze, dok se za grupnu fazu čeka dogovor između Partizana i Topolčana, jer je zeleno svetlo od strane UEFA za objekat na severu Srbije daleko.

Svestan je Petrović prednosti domaćeg terena i koliko je to bitan faktor kako za igrače tako i za ceo klub.

"Svi u klubu bismo voleli da igramo pred publikom u Bačkoj Topoli, na našem stadionu. Nije isto kada u Evropi igraš kao 'gost' utakmice u kojima si domaćin. Nadam se da će tako i biti, jer smatram da na našem terenu možemo da igramo sa svakim, svakome da pariramo, da ga napadnemo i ugrozimo mu gol“, ističe Nemanja Petrović.


tagovi

TSC Bačka TopolaNemanja Petrovićkvalifikacije za Ligu šampionaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara