(Star sport)
(Star sport)

Da vidimo i taj obračun: Milojević gleda mlađu verziju sebe

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.24. | 11:20

Prvi put u karijeri trener Crvene zvezde će za rivala imati Žarka Lazetića

Mora da je tokom petka bilo milo Vladanu Milojeviću. Njegov naslednik Nemanja je centrirao, talisman iz prvog mandata u Crvenoj zvezdi pogodio, bivši klub baš egzekcujom Milana Pavkova slavio, ali stručnjak iz Aranđelovca ima preča posla nego da se bavi emocijama, koliko god mu bile drage.

Posao nalaže obavezu prvog reda, da branioca naslova neokrnjenog sprovede kroz Bačku Topolu, u derbiju 23. kola prvenstva (16.00, TV Arena Premium 1), kako bi nastavio da pritiska Partizan uoči okršaja vrednog prvog mesta naredne subote na stadionu „Rajko Mitić“. Slučaj je hteo da između dva sudara sa crno-belima kod kuće (Čukarički i Partizan) putuje na megdan najvećem osveženju domaćeg fudbala poslednjih godina, TSC-u.

Izabrane vesti

Biće to istorijski meč za Milojevića, jer će se prvi put u karijeri nameriti na Žarka Lazetića. Fascinantno deluje podatak da njih dvojica nikad ranije nisu imala priliku da „provere“ koliko ovaj drugi zna. A Vladan je najuspešnijih trener Crvene zvezde posle Barija, ovenčan trofejima i dvostrukim plasmanom u Ligu šampiona, dok je Lazetić na mikro-nivou nešto slično uradio sa TSC-om, pošto je ekipu iz provincije ucrtao na evropsku mapu. Zato će možda povremeno, tokom obračuna na TSC areni, Milojević gledati mlađu verziju sebe, čoveka koji se probija krupnim koracima napred, jer su on i Lazetić obojili domaćin fudbal poslednjih godina.

Osim što će prvi put imati za rivala Žarka Lazetića, aktuelni šef stručnog štaba Crvene zvezde će premijerno gostovati u Bačkoj Topoli. Jedina dva dosadašnja susreta sa TSC-om vodio je na stadionu „Rajko Mitić“, slavio ubedljive pobede (3:1 i 4:1) u trenucima kad je na klupi rivala bio, sada već počivši, Zoltan Sabo. Kuriozitet: od startera iz meča igranog oktobra 2019. u crveno-belom timu ostao je samo – Milan Rodić. Još zanimljivije, tad je igrao desnog beka.

Sad bi trebalo da se pojavi na standardnoj poziciji levog, pošto je stručni štab šampiona države odlučio da ne menja ništa u defanzivnoj postavci u odnosu na susret sa Čukaričkim. Tad je desno počeo Ognjen Mimović i ispunio status bonusa, dok su štoperi bili Uroš Spajić i Aleksandar Dragović. U manevru su već moguće kombinacije, ali logično deluje da posle golova u minula dva kola Šerif Endijaje zadrži mesto u napadu.

Šerif Endijaje strelac u Bačkoj Topoli, kvota 3,00

Povoljna okolnost po Zvezdu je što posle duže vremena može da računa na Aleksandra Kataija, ali će Magiko meč početi na klupi i ući tek da se „zagreje“ pred večiti derbi. Po poziciji na tabeli, ovo je najizazovnije gostovanje crveno-belih u ovom delu sezone. Prema tradiciji, ne baš. Sva četiri meča (tri prvenstvena, jedan u Kupu Srbije) dobili su na TSC areni.



MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

14.00 (3,40) Javor (3,40) Vojvodina (2,15)

16.00 (9,50) TSC (6,00) Crvena Zvezda (1,28)

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Vladan MilojevićFK Crvena zvezdaŽarko LazetićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara