Gju Son Čo (©Reuters)
Gju Son Čo (©Reuters)

Daš dva gola Gani i postaneš najpoželjniji Korejac – milionski skok pratilaca i na desetine prosidbi

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.12.22. | 15:17

Čudesni slučaj Gju Son Čoa...

Prolaz Južne Koreje u nokaut fazub ispred Urugvaja i Gane može da se podvede kao senzacija gledajući spiskove sve tri reprezentacije. Na papiru je Paulo Bento imao najslabiji sastav, ali nije da je unapred bio otpisani kao, na primer, Japan i Kostarika pored Španije i Nemačke.

Gledajući realno, mnogo toga ima i do senzacionalne pobede Južne Koreje nad Portugalijom u poslednjem kolu, zbog čega je Urugvaj direktno “izvisio“. Pored velikog uspeha i prolaza u nokaut fazu, Južna Koreja je poslednjih dana u centru pažnje i zbog napadača Gju Son Čoa.

Izabrane vesti

Dvostruki strelac na meču sa Ganom proživljava verovatno najluđe dane fudbalske karijere i života jer je bukvalno preko noći od anonimusa postao najpoželjniji igrač među nežnijim polom.

Ponedeljak, 20.00: (1.30) Brazil (5.80) Južna Koreja (12.0)

Iz trening kampa Ratnika Azije stižu informacije da je Čo privremeno morao da isključi telefon zbog sve što mu se dešava od tog meča sa Ganom. Naime, dnevno mu pristiže veliki broj poruka od dama iz domovine, od kojih su mnoge zapravo prosidbe. Čo je odjednom postao najpoželjniji Korejac!

“Morao je malo da predahne“, kaže Džung Hvan Seo, južnokorejski novinar koji prati sve što se dešava “devetki“ reprezentacije. “Telefon mu zvoni bukvalno po celu noć. I to ga je držalo budnim. Pokušava da se koncentriše na fudbal, dok mu sve vreme pristižu poruke“.

Pre samo nekoliko dana Čo je sam izjavio da se oseća kao “nevažan igrač“, a sada je postao “viralan“. Njegova priča mogla bi da bude jedna od najluđih na ovogodišnjem Mundijalu. Kada je polazio na Mundijal na društvenim mrežama imao je oko 26.000 pratilaca. Posle Gane – preko 2.000.000! I to sve uprkos tome što, na primer, do prolaza Južne Koreje u drugu fazu na Instagramu imao samo pet postova i u tom momentu ništa novo nije kačio od jula.

Devojke iz Južne Koreje bukvalno se utrkuju čija će poruka da stigne do Čoa. Na mreži Tik Tok hešteg “choguesung“ ima preko 193.000.000 pregleda! Jedan tamošnji novinar postavio je na Tviter video klip Čoa kako sedi na klupi za rezerve i isti je pregledan preko 7.300.000 puta. Na Gugl pretraživaču dovoljno je da ukucate “Cho“ i izaći će predlozi vezani za napadača Južne Koreje. Mediji u zemlji sa Dalekog istoka tvrde da je Čo pre samo godinu dana bio “niko“, odnosno da šira javnost u zemlji nije imala predstavu ko je on.

Analitičari tvrde da je Čo drugi igrač na Svetskom prvenstvu koji je dobio najviše pratilaca na društvenim mrežama. Prvi je Rišarlison koji je skupio skoro 4.000.000 novih ljudi posle dva gola Srbiji. Slede Džad Belingem sa 120.500, Kilijan Mbape sa 96.700, Olivije Žiru sa 40.500, Ener Valensija sa 40.300 i Kodi Gakpo sa 24.200 novih pratilaca.

Čoov slučaj je drugačiji jer nije prvi tresao mrežu za svoju reprezentaciju na turniru, niti je bio starter. U centru pažnje je zbog fizičkog izgleda koji je ženama u Južnoj Koreji izuzetno privlačan. Prema sadašnjim opisima, liči na pop-zvezdu, dobrog momka iz kraja, a još je veću želju kod dama probudilo to što nema devojku...

Posle golova Gani Atletik tvrdi da ga prate Glazgov Rendžers, Fenerbahče i čak Borusija Dortmund.


tagovi

reprezentacija Južne KorejeGju Son ČoKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara