©AFP
©AFP

De Rosi po povratku u Romu: Pregovarali smo deset minuta, bio sam napet i uzbuđen

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 19:57

Igračka legenda Rome se vratila u redove Vučice u novoj ulozi

Izbor Danijelea de Rosija za šefa stručnog štaba Rome posle rastanka sa Žozeom Murinjom doneo je novo poglavlje specifične fudbaleke priče između Vučice i njenog nekadašnjeg kapitena. Tim iz Rima daoje prednost emocijama i vezi koju De Rosi ima sa klubom, a mladi strateg je i sam u prvom obraćanju istakao u kojoj meri izazov koji ima pred sobom predstavlja čast.

Izabrane vesti

„Roma je jak tim, sa vrlo dobrim igračima. Čak i najbolji klubovi imaju teške trenutke, tako je bilo u prošlosti, a biće i u buduućnosti. Kriza može da se dogodi i dugim timovima te ćemo morati da budemo što bolji i da iskoristimo eventualno spoticanje konkurenata. Postoji šansa da se vratimo u gornji deo tabele", istakao je Italijan.

Nekadašnji fudbaler vrlo motivisano čeka trenerske izazove na klupi klubau kojem je kao igrač proveo 18 godina.

"Pregovori su trajali deset minuta. Svestan sam da sam pred važnim zadatkom i da ne možemo samo da sedimo i gledamo situaciju pred nama. Osetio sam po dolasku napetost i uzbuđenje. Nisam pao sa neba, čim sam shvatio da postoji šansa da postanem trener Rome odmah sam se potrudio da upoznam igrače. Stavio sam im se na raspolaganje, razgovaram sa njima.

De Rosi je sa igračima stigao da odradi prvi trening, ali ističe da tek sledi ulazak u željeni ritam, dok će debi u novoj ulozi upisati za tri dana na stadionu na kojem je ostavio neizbrisiv trag.

"Vraćao sam se na Olimpiko hiljadu puta, ali uvek kao navijač, kao entuzijasta. Dolazio sam kao skaut, za reprezentaciju, da pratim italijanske igrače... Siguran sam, da neće biti lako u ovoj ulozi, pre svega zbog odggovornosti. Dok nisam bio u Romi, nisam previše gurao nos jer ne volim da sam u centru pažnje. Umesto toga, govoriću sada, ali ne kao legenda Rome već kao njen član", rekao je Rosi.


tagovi

RomaDanijele De Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara