Goran Pandev ©Reuters
Goran Pandev ©Reuters

Dve decenije potpune fudbalske strasti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 00:40

Neverovatni Goran Pandev još jednom oduševio planetu, a uskoro će se navršiti 20 godina kako je zaigrao za seniorsku selekciju Makedonije

Šta više reći za karijeru Gorana Pandeva, ono što je dao evropskom fudbalu i šta još uvek pruža iskrenim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu i svojoj Makedoniji, osim: "Majstore, hvala ti za sve!".

Godine u njegovoj igri i karijeri nisu nikakva prepreka, već naprotiv. Sada igra dušom, srcem i znanjem. Večeras je pokazao da je u stanju da baci na kolena jednu od najjačih selekcija na planeti, da je još uvek sposoban za velika dela i da je u njemu još mnogo fudbalskog žara, koji nema nameru da se zagasi.

Izabrane vesti

Goran Pandev je postigao svoj 37. gol za državni tim, dodatno je pobegao najbližim pratiocima na večnoj listi strelaca reprezentacije, a o tome koliko je dao svojoj zemlji najbolje svedoči podatak da je prvi pogodak za Makedoniju postigao još 2002. godine. Koliko je od tada prošlo dovoljno pokazuje činjenica da je tada Oliver Kan bio kapiten Nemačke, a Majkl Oven osvajač Zlatne lopte. Pandev ne samo da još traje, nego igra fudbal sa podjednako velikim uživanjem. Za seniorsku selekciju svoje zemlje je počeo da nastupa od juna 2001. godine i uskoro će se navršiti pune dve decenije kako sa podjednakom strašću nosi isti dres.

Kada je prvi put zaigrao za Makedoniju imao je 17 godina i 314 dana, a 27. jula ove godine proslaviće svoj 38. rođendan. Ako večeras pitate Makedonce. reći će vam da će se od državnog tima oprostiti nakon nastupa na Svetskom prvenstvu u Kataru. I to samo ako bude baš morao. A šta drugo da kažu posle posle istorijskog slavlja u Duizburgu. Protiv Selekcije koja je od 1985. godine do danas samo dva puta izgubila kod kuće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prethodni put od Engleske 2001. godine kada je bilo 1:5, a drugi put večeras (1:2).

Pandev je postao najstariji fudbaler koji je dao Nemcima gol u kvalifikacijama za Mundijal. Zajedno sa Elifom Elmasom napravio je pravu buru u Pancerima u ovim kvlaifikacijama i grupu J, u kojoj se još pre starta takmičenja znalo ko će osvojiti prvo mesto, učinio krajnje neizvesnom.

Upravo je Goran Pandev bio taj koji je Makedoniji pred kraj prošle godine doneo istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, ali njegovim podvizima očigledno još uvek nije došao kraj. Večeras je podario nove fudbalske snove svojim sunarodnicima, pa ko zna, možda u novembru ove godine budemo svedoci nekog novog istorijskog trenutka za makedonski fudbal. Sa ovakvim Pandevom se takve okolnosti ne smeju odbaciti pre vremena.



tagovi

Goran Pandev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara