Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lev sa glavoboljom čeka Euro: Razočaranje je ogromno, ne znam šta se dogodilo sa našim napadom

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 00:25

Selektor Pancera vidno razočaran posle poraza od Makedonije

Na krilima Gorana Pandeva i Elifa Elmasa reprezentacija Makedonije priredila je senzaciju i savladala Nemačku (2:1) u Duizburgu. Bledo izdanje Pancera, protkano greškama na kakve fudbalska publika nije navikla ni od igrača znatno slabijeg kalibre nego što su izabranici Joakima Leva gosti su umeli da kazne i nanesu nemačkoj prvi poraz u kvalifikacijama za svetsku smotru u poslednje dve decenije.

Večerašnji poraz osim što je prekinuo impresivan niz koji traje od 1. septembra 2001. godine i čine ga 30 pobeda uz pet remija predstavljao je negativnu uvertiru u Evropsko prvenstvo na kojem će se Lev oprostiti od reprezentacije koju je vodio 15 godina, te ne čudi razočaranje koje nemački selektor nije skrivao posle utakmice.

Izabrane vesti

"Nismo igrali dobro, videlo se to danas. Nismo imali dobar dan, nedostajala nam je brzina. Početak utakmice bio je katastrofalan. Razočaranje je ogromno. Cilj nam je bio da u tri utakmice uzmemo devet bodova na koje smo već gledali kao da ih imamo u ruci. Mi smo jedini krivci za ovaj poraz. Teško je vruće glave napraviti analizu, ali je očigledno da smo bili umorni. Čak i kada smo bili brzi nismo nalazili način da ugrozimo gol rivala", rekao je Lev.

Loše veče Nemaca upotpunile su greške Ridigera i Vernera koji su neshvatljivim potezima direktno kumovali ishodu susreta.

"Nismo mogli da zaustavimo Makedonce kada krenu u kontranapad. Imali smo mnogo šansi, ali nismo mogli da postignemo gol. Moraćemo da razgovaramo sa svim igračima posle ovoga. Moramo da uložimo više energije na terenu. Ne znam šta se dogodilo sa našim napadom. U klubovima igrači igraju bolje nego u Nemačkoj. Timo Verner je propustio veliku šansu, morao je da pogodi, ali to je fudbal. Dešava se", izjavio je deprimirani Lev.

Nemačka posle tri kola ima šest bodova, pošto je u prethodna dva kola savladala Rumuniju (1:0) i Island (3:0), a borbu za put u Katar nastaviće u septembru, sa novim selektorom.



tagovi

Joakim Lev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara