Derbi Londona umalo završio tučom Kontea i Tuhela: Čelsi bio bolji i dva puta vodio, ali su Pevci izbegli kapitulaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.08.22. | 19:36

Burnih 2:2 na Stamford Bridžu

Odlično je Totenhem odradio prelazni rok, omogućio Antoniju Konteu da ozbiljno proširi igrački kadar, u tamošnjoj javnosti je počelo da se priča i o timu spremnom da napadne i šampionsku titulu u Premijer ligi, ali je kompletna euforija umalo je potpuno utišana zahvaljujući gradskom rivalu Čelsiju. Plavci su bili na korak od toga da očitaju lekciju ljutom rivalu. Dva puta su zasluženo stizali do vođstva, ali su Pevci dva puta stizali i na kraju došli do boda golom Harija Kejna u šestom minutu nadoknade - 2:2 (1:0).

Utakmica je bila izuzetna, baš kao i njeni pojedinci, ali su svu slavu pokupili treneri dva tima Tomas Tuhel i Antonio Konte, koji su ulazili u klinč nakon oba gola gostiju, pa je tako i kraj utakmice obeležila ogromna gužva pored aut-linije. Mnogo više razloga za nezadovoljstvo imao je Nemac, koji je bio iziritiran reakcijama Italijana, mada mu ni Konte nije ostao dužan.

Izabrane vesti

Na kraju se ispostavilo da su propusti u defanzivnim prekidima bili ti koji su presuđivali. Totenhemova odbrana je totalno podbacila u 19. minutu, kada je dozvolila da Kalidu Kulibali ostane sam u njihovom šesnarstercu kod kornera Kukurelje. Senegalac nije krenuo na skok, već je ostao na nekih 10-11 metara udaljenosti od gola Uga Lorisa, a onda sjajnim volejom doveo goste u vođstvo.

Totenhem je do boda stigao takođe posle kornera koji je izveo Ivan Perišić. Dozvolila je odbrana da Plavaca da joj se u srcu peterca nađu trojica protivničkih igrača, a na kraju ju je u mrežu srproveo Kejn.

Pevci su najveći deo meča imali posed lopte tek nešto više od 30 procenata (na kraju utakmice 36) što dovoljno govori o tome ko je diktirao tempo na ovom meču. Ipak, ispostavilo se da sastav Tomasa Tuhela nije imao apsolutnu kontrolu nad rezultatom.

Sesenjon je opasno pretio u 22. minutu, dok je Eduar Mendi sjajnom intervencijom zaustavio pokušaj Sona s početka drugog poluvremena. Kejn je 62. minutu gađao pored leve stative. Ipak, Plavci su na kraju praktično poklonili gol gostima, s obzirom da se Žoržinjo poigravao ispred svog kaznenog prostora, izgubio loptu, a akcija je rezultirala golom Pjer Emila Hejbjerga. Dobrih pet minuta se većalo oko toga da li je pogodak bio ispravan, pošto je u prethodnoj akciji fauliran Kaj Haverc, ali je priznat.

Upravo je Haverc u 75. minutu propustio kolosalnu šansu, gađavši pored praznog gola nakon centaršuta Risa Džejmsa. Ipak, upravo je Džejms samo dva minuta kasnije krunisao jedan od sjajnih naleta domaćina u tih nekoliko minuta. Haverc je mogao da razreši pitanje pobednika i u 86. minutu, kada je bio u odličnoj situaciji, ali ni tada nije došlo do promene rezultata.

Kod drugog gola Čelsija i Tomas Tuhel je malo preterao u slavlju. što je sigurno dodatno podiglo tenziju i na klupi gde je sedeo Konte. Na kraju meča, posle gola Harija Kejna navodno je bio sporno to što Konte nije pogledao Tuhela kod pozdravljanja. Tamošnji mediji pišu i da tu nije bio kraj, već da se Konte u tunelu našao u klinču i sa Mateom Kovačićem, kojeg je navodno odgurnuo, ali za sada nije pojavio video koji bi to potvrdio.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota

Aston Vila - Everton 2:1 (1:0)

/Ings 31, Buendia 85 - Dinj 86 ag/

Arsenal - Lester 4:2 (2:0)

/Žesus 23, 35, Džaka 55, Martineli 76 - Saliba ag 53, Medison 74/

Brajton - Njukasl 0:0

Mančester siti - Bornmut 4:0 (3:0)

/Gindogan 19, De Brujne 31, Foden 37, Lerma ag 79/

Sautempton - Lids 2:2 (0:0)

/Aribo 72, Voker-Piters 81 - Rodrigo 46, 60/

Vulverhempton - Fulam 0:0

Brentford - Mančester junajted 4:0 (4:0)

/Dasilva 10, Jensen 18, Mi 30, Mbeumo 35/

Nedelja

Notingem Forest - Vest Hem 1:0 (1:0)

/Avonji 45+2/

Čelsi - Totenhem 2:2 (1:0)

/Kulibali 19, Džejms 77 - Hejbjerg 68, Kejn 90+6/

Ponedeljak

21.00: (1,20) Liverpul (7,75) Kristal Palas (16,0)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara