©Reuters
©Reuters

Dešan: Argentinci igraju je.eno finale, a mi ne! Mbape: Ne možemo gore od ovoga

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 12:42

Francuski kanal TF1 emitovao dokumentarac "Merci les Bleus" sa pokretnim slikama i tonom iz meča za planetarnu krunu

Argentinci se još nisu probudili iz sna, iako je šampionska noć završena pre tri dana, a Francuska još ne može da zaspi od nedelje popodne. Njenim fudbalerima se i dalje vrte slike finalnog duela Svetskog kupa koje će biti spakovane u dokumentarni film "Merci les Bleus". Sa tužnim krajem.

Kako novinar Monda tvrdi, bilo je tužno i u svlačionici posle prvog poluvremena kada je glas podigao Kilijan Mbape, jer su Argentinci vodili 2:0.

Izabrane vesti

"Momci, ovo je Svetski kup, utakmica života! U svakom slučaju, ne možemo gore od onoga što smo uradili", rekao jer Mbape saigračima.

Iskusni Rafael Varan, Olivije Žiru i u manjoj meri Ugo Loris takođe su bodrili mlađe, pokazuje dokumentarac emitovan na TF1.

"Vraćamo se na teren: ili da pustimo da igraju glupo, ili pojačamno malo intenzitet, ulazimo u duele i radimo nešto drugo momci. To je finale Svetskog kupa! Zaostajemo dva gola. Možemo da se vratimo! Momci, ovako nešto je na svake četiri godine", nastavio je Mbape.

I rezervni golman Stiv Mandanda je uputio poruku saigračima.

"Sad, momci, gotovo je, gubimo 2:0. Svi smo to uradili bar jednom, preokrenimo utakmicu. I moguće je. Ali morate da idete na teren s drugačijim načinom razmišljanja", rekao je veteran među stativama.

I selektor Didije Dešan, koji je izvršio dve zamene u prvom poluvremenu, došao je do reči.

"Momci, reći ću vam bez nerviranja. Da li znate razliku? To je da oni, tamo, igraju je.eno finale Svetskog kupa, a mi ga ne igramo", kazao je Dešan.

Da li zbog podrške ili nečeg drugog, Francuzi su, preko Mbapea stigli do produžetka. Zatim su u dodatnih 30 minuta, opet preko svog najboljeg igrača uspeli da izjednače na 3:3. Ali, pali su u penal seriji, a sa promašenim penalima Komana i Čuanmenija pala je nada za odbranu svetske krune.


tagovi

MundijalKatar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara