(©Reuters)
(©Reuters)

Dešan: Momci, još samo jedan korak

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 23:11

„Jake su emocije i osećaj ponosa“, kaže selektor Francuske

Mnogo toga je na talonu za Didijea Dešana. Doveo je Franucsku drugi put uzastopno do finala Mundijala, a u nedelju popodne videćemo da li i do druge uzastopne titule.

Jedini selektor u istoriji Svetskog prvenstva kojem je to uspelo je Italijan Vitorio Poco i to pre Drugog svetskog rata. Didije Dešan je na korak od toga.

Izabrane vesti

Upravo na taj još jedan korak poziva selektor Francuske posle pobede nad Marokom u polufinalu (2:0).

Jake su emocije i osećaj ponosa. Jasno je da je ovo bio važan korak za nas, a ostao je još jedan. Zajedno smo mesec dana, nikada nije bilo lako, ali je bilo zadovoljstvo do sada“, rekao je Dešan posle pobede.

Antoan Grizman je proglašen za igrača utakmice, a blistao je od zadovoljstva posle plasmana u finale.

„Pripremam se još od juna za ovo, a naporan rad se isplatio. U sjajnoj sam formi, pun samopouzdanja. U službi sam tima i kada je u pitanju defanzivna igra i kada napadamo. Ceo tim je odradio vrhunski posao. Veliku prevagu su napravili i momci koji su ušli u igru s klupe. Ostala je još jedna utakmica, u nedelju ćemo dati sve što imamo da pobedimo“, poručio je Grizman.

Tim je u prvi plan stavio i Žil Kunde.

Bila je utakmica jakog intenziteta. Maroko nam je napravio probleme, odlično je igrao, ali bili smo spremni da odgovorimo na sve. Znali smo da moramo dobro da otvorimo utakmicu i Teov gol nam je olakšao posao. I kada je bilo teško u drugom poluvremenu ostali smo kompaktni. Pokazali smo veliku solidarnost, svako je dao sve od sebe. Mi smo tim koji ume da trpi. Na svakom meču imali smo padove, ali nikada se nismo predavali, borili smo se i zato smo došli do finala“, ocenio je Kunde


tagovi

Didije DešanFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara