Pazlo Dibala (Reuters)
Pazlo Dibala (Reuters)

Dibala poslao Juve u Ligu konferencije! Roma se izvukla, igraće se baraž za Seriju B

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 23:12

Kraj sezone u Seriji A

Napoli je u velikom stilu protutnjao kroz Seriju A i osvojio skudeto, Lacio je lakše nego što se očekivalo obezbedio Ligu šampiona, a u elitno takmičenje će još milanski velikani Inter i Milan. Atalanta će u Ligu Evrope, još ranije su ispali Kremoneze i Sampdorija a večeras su u poslednjem kolu Serije A rešene i ostale nedoumice.

Juventus je apsolutni gubitnik sezone i narednu će igrati u Ligi konferencije! Tačnije, moraće da krene od kvalifikacija i tek tamo obezbedi grupnu fazu. Pitanje je da li će ga to uopšte i zanimati...

Izabrane vesti

Tamo ga je poslao njegov bivši igrač Paulo Dibala koji je golom iz penala u 89. minutu doneo Romi pobedu nad Specijom (2:1) i odveo Vučicu u grupnu fazu Lige Evrope. Obradovao je i Veronu koja je bila jednom nogom u Seriji B, ali je dobila šansu za popravni i igraće jedan meč baraža sa Specijom za opstanak u ligi.

Juventus je sezonu za zaborav završio minimalnom pobedom protiv Udinezea u gostima ali mu ona nije bila dovoljna da izbegne selidbu u manje atraktivno evropsko takmičenje četvrtkom. Teško da za Juve postoji uteha posle ovakve sezone... Doživeli su neuspeh u Ligi šampiona, nisu osvojili ni Ligu Evrope, kažnjeni su oduzimanjem bodova u Seriji A za nečasne radnje, promašili sa kapitalnim pojačanjem Pogbom, igrali negledljiv fudbal, a mogli bi da ostanu na leto i bez prve zvezde Dušana Vlahovića. Užasna sezona za Staru damu. Plasman u Ligu Evrope bi makar malo popravio utisak ali nedovoljno za prelaznu ocenu.

Federiko Kjeza je postigao jedini gol za pobedu na Friuliju i Juve je osluškivao rezultat sa Olimpika gde bi mu kiks Rome protiv Specije doneo šesto mesto i Ligu Evrope. Delovalo je da će ih sreća pogledati. Pogotovo pošto je Specija koja se bori za opstanak povela u Rimu golom Nikolaua već u šestom minutu. Ipak, mladi Zalevski je izjednačio u finišu prvog poluvremena, a Dibala iz penala u 89. minutu sprečio Speciju da remijem obezbedi opstanak, s obzirom da je Verona izgubila na San Siru.

Specija i Verona su ušli u poslednje bodovno poravnati i egal u tom smislu bi značio da će razigravati za opstanak u Seriji A. Iako je Verona dobro odolevala na San Siru protiv rastrećenog Milana, Žiru je u nadoknadi prvog poluvremena pogodio iz penala i gurnuo je ka ambisu Serije B.

Ulazak Darka Lazovića u drugom poluvremenu je probudio četu sa Bentegodija i upravo je iskusni Čačanin asistirao Faraoniju za izjednačujući gol u 72. minutu. Međutim, Leao je u finišu meča postigao dva gola, doneo Rosonerima pobedu 3:1 i Verona je zavisila od Rome. Srećom, po Lazovićevu ekipu, Vučica je savladala Speciju. Možda je ovako i najpoštenije. U jednoj utakmici odlučliti ko će u drugoiligaški karavan.

SERIJA A, POSLEDNJE KOLO:

Petak:

Sasuolo - Fjorentina 1:3 (0:0)

/Berardi 70 - Kabral 47, Saponara 79, Gonzales 83/

Subota:

Torino - Inter 0:1 (0:1)

/Brozović 37/

Kremoneze - Salernitana 2:0 (1:0)

/Buonajuto 26pen, Tsadjut 88/

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)

/Romanjoli 48, Alberto 90+2/

Nedelja:

Napoli - Sampdorija 2:0 (0:0)

/Osimen 65 pen, Simeone 86/

Atalanta - Monca 5:2 (2:0)

/Kopmejners 12, 45+1, 79, Hejlund 74, Murijel 90+2 - Kolpani 51, Petanja 80/

Leće - Bolonja 2:3 (1:0)

/Banda 17, Udan 88 - Aranutović 58, Zirkze 81, Ferguson 90+6/

Milan - Verona 3:1 (1:0)

/Žiru 45+1, Leao 85, 90+1 - Faraoni 72/

Roma - Specija 2:1 (1:1)

/Zalevski 43, Dibala 89 penal - Nikolau 6/

Udineze - Juventus 0:1 (0:0)

/Kjeza 68/



tagovi

Paulo DibalaDarko Lazović

Obaveštavaj me

Roma
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara