Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Dok čeka Kavanija, Valensija dočekala Simeoneove vojnike

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 11:54

Susret sa Atletiko Madridom (ponedeljak, 22) u 3. kolu Primere biće verovatno poslednji Slepih miševa pre nego što dobiju ogromno pojačanje u napadu

Birao je Edinson Kavani tokom leta između brojnih ponuda, mogao je da ide u Italiju, Francusku, da se vrati u Južnu Ameriku. Na kraju je od svega, po svoj prilici, izabrao istočnu obalu Pirinejskog poluostrva, uživaće u lepoti Valensije. Da je 35-godišnji Urugvajac blizu potpisa, potvrdio je i trener Slepih miševa Đenaro Gatuzo pred meč koji njegove izabranike očekuje sa Atletiko Madridom (ponedeljak, 22) u sklopu 3. kola Primere.

Kavani je bio velika želja vlasnika Valensije Pitera Lima, a Gatuzo se svakako ne buni što će u napadu dobiti još jednog golgetera uz Maksija Gomeza, Uga Dura i Markosa Andera.

Izabrane vesti

Kada pričate o Kavaniju, ne pričate o običnom igraču. On je igrao za sjajne klubove i na vrhunskom je nivou godinama. Tačno je da ima 35 godina, ali ima sjajan mentalitet. Ja pričam samo o tehničkom delu, ne o novcu. To nije moj problem“, rekao je Gatuzo.

Upravo su finansije bile glavna začkoljica zašto posao nije završen pre meča sa Atletikom. Ipak, po pisanju medija nesuglasice su prevaziđene i Urugvajac će vrlo brzo da prođe medicinske preglede, a zatim ukoliko sve bude u redu, da potpiše ugovor na dve sezone.

Kavani je sa svojim prethodnim klubom Mančester Junajtedom ugovor potpisao poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2020. godine. Za Crvene đavole je na 59 mečeva postigao 19 golova. Tokom karijere je nekadašnji školarac Danubija igrao još za Palermo, Napoli i Pari Sen Žermen.

22.00: (4,00) Valensija (3,35) Atletiko Madrid (2,10)

Gatuzo u ovom momentu ipak mora više da razmišlja o Dijegu Simeoneu i njegovom Atletiko Madridu. Problem će mu večeras predstavljati to što je Duro povređen, a defanzivci Hoze Gaja i Eraj Džemert su povređeni. Kapitena će na levom beku najverovatnije da odmeni 19-godišnji Hesus Vazkez, dok će štoperski tandem da čine Gabrijel Paulista i Muktar Dijakabi.

Valensija posle dva kola ima polovičan učinak, pobedila je Đoronu sa 1:0, a potom je identičnim rezultatom izgubila od Atletik Bilbaa.

Vidim tim koji je reflekcija svog trenera. Valensija igra sa puno intenziteta, presinga i voli da raspali utakmicu. Ima kvalitetne igrače, ali nekoliko novajlija koji daju dodatnu energiju timu“, analizirao je svog rivala Čolo Simeone.

Argentinac je pred gostovanje na Mestalji ostao bez Renana Lodija, koji je prešao u Notingem Forest. Od igrača koji su ostali u Madridu, nedostajaće mu večeras samo Nahuel Molina, koji je zaradio suspenziju.

------------------------

Sve utakmice Primere ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

Novajlija na poziciji levog beka je dobio nepotreban crveni karton zbog nesportskog ponašanja u finišu meča sa Viljarealom u prošlom kolu. Žuta podmornica je u prestonici Španije trijumfovala sa 2:0 i tako nanela Atletiku prvi poraz u sezoni. Prethodno su Jorgandžije lako savladale Hetafe sa 3:0.

Valensija skoro osam godina nije uspela da savlada Atletiko Madrid, preciznije od oktobra 2014. kada je na Mestalji trijumfovala sa 3:1. Od tada su se sastali 15 puta, Jorgandžije su pobedile u devet navrata, dok je šest utakmica završeno remijima.

Prošle sezone na Mestalji ovi timovi su odigrali 3:3, a to je bio četvrti njihov remi na poslednjih pet duela na stadionu Valensije. Od kako je Simeone seo na klupu Madriđana, njegova četa se 25 puta sastala sa Slepim miševima, a izašla je kao pobednik u 14 navrata (devet remija i dva poraza, uz gol-razliku 43:24).

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

ŠPANIJA 1 - 3. KOLO

Petak

Đirona - Selta 0:1 (0:0)

/Aspas 49/

Betis - Osasuna 1:0 (1:0)

/Iglesijas 34/

Subota

Elče - Sosijedad 0:1 (0:1)

/Mendez 20/

Rajo Valjekano - Majorka 0:2 (0:1)

/Murići 13, Li Kang In 64/

Almerija - Sevilja 2:1 (1:1)

/Ramazani 42, Sadik 55 - Tores 30/

Nedelja

Hetafe - Viljareal 0:0

Barselona – Valjadolid 4:0 (2:0)

/Levandovski 24, 65, Pedri 43, Serhi Roberto 90+2/

Espanjol - Real Madrid 1:3 (1:1)

/Hoselu 43 - Vinisijus 12, Benzema 88, 90+10/

Ponedeljak

20.00: (3,70) Kadiz (3,10) Atletik Bilbao (2,30)

22.00: (4,00) Valensija (3,35) Atletiko Madrid (2,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraValensijaAtletiko MadridEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara