Fudbaleri Rendžersa i Fajenorda (©Reuters)
Fudbaleri Rendžersa i Fajenorda (©Reuters)

Dželati večitih u finalima dva kontinentalna takmičenja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 23:00

Rendžers ide po pehar Lige Evrope, a Fajenord u Ligi konferencija

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana nastavili su da pomeraju granice na evropskoj sceni i ove sezone uspeli su da "prezime" što je veliki podstrek za budućnost i ne samo to - Srbija je znatno napredovala na Uefinoj rang listi što donosi značajne benefite u narednom periodu.

Kuriozitet je i to da su dva najveća srpska kluba ove godine u Ligi Evrope, odnosno Ligi konferencija eliminisani od finalista ovih takmičenja. Posle večerašnjih revanš susreta dva takmičenja postalo je jasno da će po pehar Glazgov Rendžers i Fajenord. Dželati večitih rivala sada su nadomak istorijskih uspeha!

Izabrane vesti

Rendžers je u pravoj drami na svom Ajbroksu uspeo da savlada Lajpcig rezultatom 3:1, a gol Džona Lundstrama u 81. minutu bio je tas koji je prevagnuo na stranu škotskog šampiona pošto je ukupni rezultat u dvomeču 3:2. Policajci će se za pehar u Ligi Evrope boriti sa Ajntrahtom iz Frankfurta, a meč je zakazan za 18. maj u Sevilji.

Fajenord je kao gost Marselju na Velodromu odigrao 0:0 što je bilo sasvim dovoljno za odlazak pravo u finale koje će se 25. maja igrati u Tirani, pošto je rezultat prvog susreta bio 3:2.

Čak i kada gubiš, mnogo je važno od koga. Srpski velikanu sada mogu da kažu kako su eliminisani od klubova koji su nadomak trofeja. A ko zna, možda će biti i osvajači tih takmičenja do kraja meseca...


tagovi

Liga EvropeLiga konferencijeFK Crvena zvezdaFK PartizanFajenordGlazgov RendžersRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara