Mladost GAT (©Starsport)
Mladost GAT (©Starsport)

Ekipe bez trenera, utakmica bez sadržaja

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.03.23. | 20:18

Mladost GAT i Radnički iz Niša ponudili premalo toga za videti u utakmici 25. kola Mozzart Bet Superlige – 0:0

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Svakojake bisere nam je ponudio srpski klupski fudbal prethodnih godina, ali ovakvu situaciju, ubeđeni smo, nije nikada. Da se u prvenstvenoj utakmici elitnog ranga sastanu dve ekipe bez šefova stručnih štabova, pritom da dojučerašnji trener jednog figurira kao odsutrašnji drugog tima, a njegovi pomoćnici i dalje predvode ovog prvog – Bratić i Šarac po poluvreme su stajali kraj klupe i komandovali Nišlijama...

Izabrane vesti

Epilog teško da je i mogao biti drugačiji od utakmice ispodprosečnog kvaliteta i mršavog sadržaja, završene bez golova, u kojoj, da ne beše Škrbićevog zicera iz 89. minuta, ne bi imalo svrhe ocenjivati golmane. Uz tu šansu, sve je stalo u jednu stativu Pavlovića i nepriznat gol Vujadinovića zbog ofajda i čini se da ni jedni ni drugi nemaju mnogo vajde od tog boda. Mladosti jeste prvi ove polusezone - ne računajući onu pobedu nad Partizanom - i prekida joj seriju od tri poraza u nizu, a Radničkom negativan trend od dva uzastopna poraza, ali ne i golgeterski post. Samo jedan gol postigle su Nišlije u prethodnih 450 minuta, i to onaj protiv Vojvodine na 0:4, tako da imaju velike probleme u konkretizaciji igre, koje će morati da rešava četvrti trener u sezoni...

Najveće iznenađenje u postavi domaćina bio je izostanak golmana Alekse Milojevića, koji u prethodnom toku šampionata nije propustio nijedan minut. Između stativa ga je zamenio Marko Knežević, a još su se Milić i Gal, od standardnih, preselili na klupu. Šansu je posle dužeg vremena od početka dobio Vidakov. Što se Radničkog tiče, kao što smo i najavili, ekipa je vraćena na "fabrička podešavanja", u smislu da se većina igrača vratila na svoje prirodne pozicije, a, primera radi, u odnosu na prethodni meč protiv Vojvodine, samo su dvojica igrača počela utakmicu na istom mestu u timu, pritom je promenjeno čak šest startera, ali i kapiten. Iako je Pejović bio na terenu, traku je oko ruke nosio golman Dragan Rosić!


U takvim okolnostima, prvo poluvreme nije ponudilo mnogo sadržaja. Radnički je imao veliku prednost u posedu lopte (57:43 u procentima – takav odnos ostao je do kraja meča), imao skoro potpunu kontrolu dešavanja na terenu, ali niti jedan šut u okvir gola i najbolju priliku neposredno pred odlazak na odmor, kada je zapaženi Lazar Pavlović pogodio stativu. Na drugoj strani, Mladost je "postojala" samo kada bi loptu dobio Kristijan dal Belo, bilo kroz igru, mada takvih situacija nije bilo mnogo, a pre svega kod prekida, kada su se desila i najveća uzbuđenja pred golom gostiju. Mituljikić je imao dobru priliku, a Vujadinović čak postigao gol u 28. minutu, nepriznat zbog minimalnog ofsajda.

Radnički je bio puno bolji u nastavku meča, u jednom periodu je sabio domaćina na njegovu polovinu, lepu priliku imao je Andreja Stojanović u 76. minutu, kada je šutirao svojom slabijom, desnom nogom, ali je Vujadinović bio odlično postavljen, a onda je isti igrač centrirao u 89. minutu, a udarac Miljana Škrbića iz neposredne blizine odbranio Knežević i tako izrastao u junaka svog tima.

MOZZART BET SUPERLIGA - 25. KOLO

MLADOST GAT - RADNIČKI 0:0

Novi Sad.

Stadion Karađorđe.

Gledalaca: 300.

Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo).

Žuti kartoni: Maksimović (Mladost GAT), Pejović, Stojanović (Radnički).

MLADOST GAT (4-2-3-1): Knežević 7 – Janković 6 (od 56. Mandić 6), Hakman 6.5, Vujadinović 7, Ćosić 6 – Maksimović 6.5, Bjeloš 5.5 (od 66. Marković -) – Mituljikić 5.5 (od 66. Babić -), Denić 5 (od 80. Arsić), Kristijan dal Belo 6.5 (od 80. Gal) – Vidakov 5.

RADNIČKI (4-2-3-1): Rosić 6.5 – Andrić 5.5, Etongu 7, Jamkam 6.5, Stojanović 7 – Stefan Marjanović 5.5, Pejović 6 – Belaković 5.5 (od 78. Cvetković -), Pavlović 6.5 (od 81. Frej -), Mićin 6 (od 64. Mesarović 6) – Petrov 5.5 (od 78. Škrbić -).

Igrač utakmice: Andreja Stojanović (Radnički) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA – 21. KOLO

Nedelja

Čukarički - Radnik 1:0

/Tošić 81/

Napredak - Spartak 1:q (1:0)

/Đeković 3 - Bjelović 70/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kopitović 87 - Radivojević 33/

Mladost Novi Sad - Radnički Niš 0:0

Utorak

18.30: (7.25) TSC Bačka Topola 4.40) Crvena zvezda (1.45)

Sreda

18.30: (1.23) Partizan (6.50) Kolubara (12.0)



tagovi

Mladost Novi SadRadnički NišMozzart Bet SuperligaNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara